Regels hondenbeleid goed nageleefd

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft vanaf 18 april 2011 in de binnenstad en het plantsoen op diverse tijdstippen gecontroleerd op naleving van het hondenbeleid. De resultaten in deze wijk zijn positief.


 


Bij de start van de controles zijn in de eerste week en tweede waarschuwingen gegeven aan overtreders dat zij in de daaropvolgende weken een boete opgelegd kunnen krijgen bij een overtreding. Van de ruim 60 geconstateerde hondenbezitters zijn 15 overtreders aangesproken op in totaal 25 overtredingen.


 


In de daaropvolgende weken zijn meer dan 50 hondenbezitters gecontroleerd zonder dat een overtreding is vastgesteld. Er zijn geen boetes uitgedeeld in deze wijk, omdat deze hondenbezitters hun hond keurig aangelijnd hadden. Zij beschikten daarnaast over een opruimmiddel om de uitwerpselen direct op te ruimen en ze hadden een penning bij zich.


 


Aankondiging nieuwe controles


Vanaf 23 mei 2011 vinden gedurende drie weken controles plaats in de wijk Brunnepe-Oranjewijk.


In de eerste week worden overtreders nog gewaarschuwd. In de daaropvolgende weken lopen overtreders het risico een boete opgelegd te krijgen. In de hele gemeente moeten de regels worden nageleefd. Een overtreder buiten de prioriteitwijk loopt dus ook altijd het risico om bekeurd te worden.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden