KHC diep in blessuretijd onderuit

KAMPEN - KHC was zaterdag dicht bij een goed resultaat tegen koploper DOS '37. Ver in blessuretijd sloeg de ploeg uit Vriezenveen echter toch nog toe door de winnende treffer te scoren (1-2).Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de vrijdag overleden Harm Kanis. Hij heeft zich met name verdienstelijk gemaakt in het verleden als jeugdleider, jaarlijks wordt nog de Harm Kanis beker uitgereikt. Tegen het sterke DOS '37 kreeg KHC in de eerste helft de betere kansen. Zo had Jonathan van Marle KHC al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet ging net naast. Ook Damon Nouri, die de geblesseerde Tom Diender verving, kreeg een aantal goede mogelijkheden. In de 41e kwam de Kamper ploeg op voorsprong. Ronald Arends kwam oog in oog te staan met de goalie, maar een uitstekende redding wist de keeper van de gasten een treffer te voorkomen. Uit de daarop volgende hoekschop was het alsnog raak. Ronald Arends kopte de bal onhoudbaar achter de Vriezeveense sluitpost 1-0. Na rust was DOS '37 de betere ploeg. KHC kroop een aantal keren door het oog van de naald, maar was in de counter af en toe ook gevaarlijk. KHC-goalie Cor Straetemans verrichtte enkele belangrijke reddingen en Lesley de Munnik haalde een inzet van DOS '37 van de doellijn. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. In de extra tijd ging het toch nog mis voor KHC. Na afloop moest scheidsrechter Rob Olde Klieverink het ontgelden. In de slotfase strooide hij met gele kaarten en vervolgens trok hij maar liefst tien minuten blessuretijd bij. Diep in deze toegift scoorde Dennis Broekate met een puntertje de niet meer verwachte 1-2.