Tien medische praktijken onder een dak in 'De Hanze'

Partnerbijdrages

KAMPEN - Met het tekenen van het laatste huurcontract met deltaWonen is de definitieve invulling van het gezondheidscentrum 'De Hanze' in de nieuwe Hanzewijk in Kampen een feit. Met tien verschillende medische praktijken onder een dak, is een breed zorgaanbod in de wijk gerealiseerd; voor de meeste bewoners in de nieuwe Hanzewijk op loopafstand.



De praktijken die straks gezamenlijk de voordeur van gezondheidscentrum 'De Hanze' openen zijn: Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar, Logopediepraktijk Kampen, Verloskundigen Praktijk Kampen, Praktijk voor Kinderfysiotherapie, Apothekers Combinatie IJsselmond, Voedingsadviesbureau VIVA, Huisartsenpraktijk Stienstra - van Veen en huisarts Roest -Brouwer, Dimence Geestelijke Gezondheidszorg en Voetencentrum Nijenhuis.


Voor dat doel heeft deltaWonen de oude Nijverheidsschool aan de kop van de Hanzewijk volledig gerenoveerd en wordt momenteel de verbouw voorbereid. Verwacht wordt dat het gezondheidscentrum medio 2012 zal openen. Met dit brede aanbod van zorgdiensten in de Hanzewijk voldoet het gezondheidscentrum aan de moderne wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen die hun thuis in de nieuwe Hanzewijk hebben gevonden en nog zullen vinden.


De ontwikkeling van het gezondheidscentrum is een voorbeeld van duurzame aanpak in wijkontwikkeling door deltaWonen. De kenmerkende architectuur uit de jaren '50 van het oude


pand blijft behouden, terwijl de functionaliteit van het gebouw wordt afgestemd op de moderne woonconsument , nu en in de toekomst.