Make it Count hoopt op doorbraak

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - "Een vriend van me zei laatst: 'jullie zijn slechts een liedje verwijderd van landelijke bekendheid'". Ruben Held van de Kamper Punkpopband 'Make it Count', is gevleid door de uitspraak, maar de 20-jarige bassist denkt stiekem dat zijn vriend ook wel een beetje gelijk heeft. Make it Count startte twee jaar geleden met het ambitieuze doel om landelijk bekend te worden, en de tour die zij in april maken langs podia als Paradiso, Tivoli en Effenaar lijkt een flinke stap in de goede richting.

"We hopen dat dit een visitekaartje is naar iets groters, naar een grotere fanbase", vertelt Held enthousiast. De bassist zat sinds het winnen van de talentenjacht Stairway to Hedon al geen weekend stil, maar nu Make it Count gevraagd is in het voorprogramma van de band MakeBelieve te spelen, lijken de bekende blaren op de vingers onvermijdelijk. "We spelen nu acht keer binnen drie weken in de betere muziekgelegenheden van Nederland. Dat is echt een unieke kans om veel te spelen. En dat is wat we willen. We willen constant met de band bezig zijn."

Make it Count koos vanaf de oprichting een doordachte aanpak die gericht was op het stapsgewijs bereiken van succes. "We willen eerst in Nederland bekend worden, dan wellicht in Europa en misschien zelfs in Amerika", zei Held vlak na het winnen van de talentenjacht in November 2010. Met de landelijke optredens zit het voorlopig wel goed, maar hoe zit het inmiddels met de landelijke bekendheid. "Ik denk dat mijn vriend gelijk heeft en dat daar eerst nog een echte officile single voor nodig is. Zo werkt het vaak in de muziekwereld. Je hebt maar een hit nodig en als die er is kan het snel gaan."

Die ene single
Op dit moment is er nog niets aan plaat toevertrouwd, maar Held denkt dat die ene single misschien al wel in het repertoire van de band zit. "We hebben sinds kort een erg catchy nummer in de set. Een feelgood nummer, waarvan we denken dat dat wel eens die hit zou kunnen zijn, die we nodig hebben. Het heeft een vrolijke sfeer die perfect past bij het aankomende zomerseizoen. We hopen dat het door de radio opgepakt wordt. De single moet overigens nog opgenomen worden, maar tijdens de aankomende tour spelen we hem al. We zijn benieuwd hoe de fans reageren."

Youtube helpt
Make it Count laat weinig aan het toeval over. "Over iedere stap is nagedacht". De band is dan ook niet bang zichzelf onder het vergrootglas te leggen. "We struinen vaak het internet af op zoek naar filmpjes die fans van onze optredens maken. We letten dan kritisch op onze performance. Zo zie je precies wat de bezoekers zelf zien. Een voorbeeldje: het viel mij op dat ik altijd rechtop stond te bassen. Dat kwam wat houterig over. Ik probeer daarom nu meer door de knie te gaan. Dat staat beweeglijker."

Held denkt dat de band vooral vooruit gegaan is in het overbrengen van de energie die zo eigen is aan de Punkpopstroming. "Als je het publiek laat zien dat je het naar je zin hebt, dan hebben zij het ook vaak naar de zin. Het kost echter erg veel energie om geconcentreerd te zijn en daarnaast drie kwartier zichtbaar enthousiast vol gas te gaan. Daaraan hebben we gewerkt door veel naar onszelf en andere bands te kijken. Op die manier hebben we veel punten aangepakt. Ik denk dat mensen die ons in de begindagen hebben gezien nu een totaal andere band kunnen verwachten."

Make it Count bestaat uit Steve Bolinde (Guitar/Lead Vocals), Sun Park (Guitar/Backing Vocals), Ruben Held (Bass/Backing Vocals) en Leon Held (Drums). De band speelt in april in het hele land als support van MakeBelieve. De band begint vanavond (donderdag) in Tivoli - De Heling in Utrecht; 08-04 speelt de band in Eindhoven in Effenaar; zaterdag 09-04 in het Paard van Troje in Den Haag; 14-04 Doornroosje Nijmegen; 15-04 Hedon Zwolle; 16-04 Paradiso Amsterdam; 22-04 Atak Enschede; 23-03 Victorie Alkmaar; 05-05 bevrijdingsfestival Zwolle. Kijk op www.makeitcount.nl voor meer informatie.



(door Nick de Vries)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57