DOS komt sneu weg tegen HZVV

KAMPEN – DOS Kampen was zaterdag zeker niet minder dan HZVV, maar verloor met 0-1. Een omschakeling van de ploeg uit Hoogeveen in de 77e minuut werd DOS fataal. Het DOS-publiek greep de wedstrijd aan om Marcel Post te bedanken voor zijn inzet voor DOS Kampen met spandoeken en andere steunbetuigingen. De verdediger besloot deze week om te stoppen bij DOS Kampen. Een mooi gebaar voor een voetballer, die veel waarde heeft gehad voor DOS. In de beginfase van de wedstrijd golfde het spel heen en weer en kreeg beide ploegen mogelijkheden. Daarna had HZVV een licht veldoverwicht. DOS kwam voor rust matig voor de dag. De ploeg leed veel balverlies en maakte vaak de verkeerde keuzes. HZVV was de iets betere ploeg en was vooral gevaarlijk met corners. Uit een van die hoekschoppen bracht Lenhard de Velde redding op de doellijn. Na rust zag het publiek een veel beter DOS. De ploeg was sterker, maar verzuimde om dit tot uiting te brengen in de score. Vlak na rust stond de paal succes van Jorik Schuur in de weg. In de 53e minuut redde de pas 18-jarige HZVV-goalie Hidde Streutker met de voet. De sterk spelende keeper voorkwam daarna nog een aantal keren een DOS-treffer. Uiteindelijk was het HZVV dat scoorde. Nadat Jorian Wellenberg geblesseerd raakte, en DOS even met tien man verder moest, schakelde HZVV razendsnel om. Maurice Mulderij haalde de achterlijn en legde bal terug op de vrijstaande Pim de Jong. Die kon vervolgens simpel de 0-1 aantekenen. DOS was daarna niet meer bij machte om zich op te richten. Keeper Wilco de Vries moest nog enkele keren in actie en voorkwam zo een grotere nederlaag.