Kinderen in debat met de wethouder

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


KAMPEN - Leerlingen van de Dirk van Dijkschool uit Kampen en de Ds. Van der Wendeschool in Kampereiland gaan op woensdag 23 november in gesprek met wethouder Lidi Kievit-Braakman tijdens een afsluitende bijeenkomst die plaatsvindt in het kader van het project 'Iedereen telt mee'. Het idee achter dit project is dat kinderen uit verschillende wijken of met een verschillende achtergrond met elkaar in aanraking komen, zodat ze op latere leeftijd meer begrip hebben voor elkaar. Daarnaast leren de kinderen tijdens het project iets over de gemeentepolitiek en mogen ze zelf een probleem aankaarten bij een wethouder.


De deelnemers zijn twintig kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Het project wordt op gemeenteniveau uitgevoerd door het Huis voor democratie en rechtsstaat in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het project wordt in zijn geheel gesubsidieerd door het ministerie en begeleid door getrainde begeleiders.


Inmiddels zijn de kinderen twee keer bij elkaar gekomen. Tijdens de eerste bijeenkomst hebben de kinderen een politieke partij opgericht en nagedacht over wat zij belangrijk vinden. Op een speelse manier werden hier de kernwaarden van onze democratische rechtsstaat bij betrokken. Ook werd een link gelegd met de gemeentepolitiek. De bijeenkomst eindigde met een brainstorm over wat zij graag willen veranderen in hun gemeente. Tijdens de tweede bijeenkomst hebben de kinderen vervolgens een filmpje gemaakt over het probleem dat ze kozen.


In de derde en laatste bijeenkomst, die plaatsvindt op woensdag 23 november vanaf 10.15 uur in de raadzaal van het stadhuis, gaan de kinderen in gesprek met wethouder Lidi Kievit-Braakman naar aanleiding van de film. Herkent de wethouder het probleem? Is er ook iets aan te doen? Ook is burgemeester Bort Koelewijn aanwezig om te vertellen over het burgemeesterschap.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden