Droomstart voor Reflex in A-League

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex kunnen terugkijken op een zeer geslaagde start in de A-League. In een kolkende Reflex-hal begon de Kamper ploeg de competitie op het allerhoogste niveau met een klinkende 3-1 overwinning op Fusion Rotterdam.


Kay Hulsebos, Rutger Kamphuis, Sandor van Straten, Rene van der Mark, Erik Huisken, Ronald Buis en Martijn Ubels waren uitverkozen om de A-Leagueprimeur te maken voor het Kamper volleybal. Scherp van start gaan. Dat was de opdracht die coach Edward Kamphuis hen meegaf. En dat lukte. Het eerste punt voor Kampen in de A-League was een prooi van Erik Huisken, maar ook de tegenaanval van de Rotterdammers ging door het midden, met een doffe klap van de twee meter lange Frank Magnee.


De toon was gelijk gezet. Beide teams namen veel risico in de serve en sterke aanvallen en blocs maakten de wedstrijd meteen aantrekkelijk voor het massaal opgekomen publiek. De stand ging dan ook lange tijd gelijk op (8-8), maar langzaamaan ging Fusion fouten maken en nam Reflex aanvallend het initiatief (20-16). In de slotfase toonde Reflex zich blokkerend door het midden oppermachtig en dat was genoeg voor de setwinst (25-17).


In de tweede set begon Fusion sterk. Sandor van Straten kwam er aanvallend niet door, waardoor Fusion al snel drie punten los kwam. Reflex herstelde, schakelde langzaam een paar tandjes bij en kwam bij 14-14 op gelijke hoogte. Vanaf dat moment toonde Fusion zich het meest effectief, maar Reflex was het meest vechtlustig. In een spannende slotfase kwam Reflex op setpunt (24-23) en met een killblock van de sterk spelende nieuwkomer Rene van der Mark werd ook het tweede punt binnengehaald.


Nu was het de vraag of Reflex ook in de derde set de concentratie kon vasthouden. Het begin was duidelijk voor de gasten. Wederom toonde Reflex veerkracht, maar Fusion leek nu niet van plan de voorsprong uit handen te geven. Reflex-coach Edward Kamphuis wisselde passer-loper Ronald Buis voor Jos Vahl en zweepte zijn team nog eens op. De achterstand was echter te groot. Fusion zat lekker in de wedstrijd en Reflex kwam er aanvallend niet meer aan te pas (17-25).


De vierde set werd een waar volleybalfeestje. Tot een stand van 10-10 ging het gelijk op, met soms sprankelend spel van beide partijen. Erik Huisken en Rene van der Mark toonden zich namens Reflex van hun beste kant en de jonge libero Martijn Ubels leek verdedigend werkelijk overal op het veld aanwezig. Het publiek ging op de banken en bij een stand van 21-16 leek het pleit beslecht. Na een aantal killblocks was het eerste matchpunt daar (24-18). Fusion stribbelende met een sterke powerserve van Sander Schouten nog wat tegen, maar nadat hij uiteindelijk een van zijn snoeiharde sprongservices in het net joeg was de eerste, historische winstpartij in de A-League een feit (25-21).