Bibliotheek viert negentigste verjaardag

Partnerbijdrages

KAMPEN - Vanwege het negentigjarige bestaan van de bibliotheek Kampen werd afgelopen donderdag een jubileumreceptie gehouden op de locatie aan de Kennedylaan.


Op 9 februari 1921, opende de 'Openbare Leeszaal en Bibliotheek Kampen' na jaren van voorbereiding de deuren in het Gothisch huis in de Oudestraat.


In de loop der jaren is de bibliotheek sterk veranderd door bijvoorbeeld internet, automatisering en zelfservice. Maar wat onveranderd is gebleven, is de Kamper bevolking van leesboeken en informatie voorzien en vooral lezen en leesplezier bij jong en oud stimuleren. Dit wordt gedaan door  intensief met het onderwijs en andere partners in de stad samen te werken.


"Bijna eenderde deel van de stad is nu lid van de bibliotheek", vertelde directeur Annette Schol, die donderdag samen met wetouder Liedi Kievit de gasten van de jubileumreceptie toesprak. "Terwijl vroeger voornamelijk heren de bieb bezochten zijn het nu vooral de vrouwen. "


De nieuwe  BoekStarthoek werd afgelopen woensdag al geopend door burgemeester Koelewijn en zijn echtgenoten. BoekStart is een landelijk programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen e?n ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden