's-Heerenbroek in zetel voor periodetitel

'S-HEERENBROEK - 's-Heerenbroek heeft de eerste periodetitel in de vierde klasse C voor het grijpen. De formatie van trainer Gerrit Bien gaf zaterdag een succesvol vervolg aan de eerder gestaakte wedstrijd tegen DKB. 's-Heerenbroek won met 3-1 en gaat nu alleen aan kop in de vierde klasse C. Komende zaterdag volstaat een punt in de uitwedstrijd bij EDON voor het binnenhalen van de eerste periodetitel.

Op 10 september werd het duel tussen 's-Heerenbroek en DKB  in de 30e minuut gestaakt bij een tussenstand van 1-1, vanwege een blessure van de arbiter. Zaterdag werd het restant gespeeld. 's-Heerenbroek deed in de resterende minuten van de eerste helft goede zaken door twee keer te scoren.

's-Heerenbroek ging fanatiek van start. Dit leidde al snel tot de eerste kans voor Gilliam Bien, maar zijn schot werd geblokt. Zo'n vijf minuten voor rust kwam 's-Heerenbroek verdiend op voorsprong. Sander Pelgrom kopte de bal door op Rob Henniphof, die in buitenspelpositie de 2-1 aantekende. Vlak voor rust werd Wessel van Dijk met een goede pass weggestuurd. Hij was niet zelfzuchtig en legde bal breed op William Dekker, die de bal simpel kon binnenschuiven.

DKB kreeg voor rust ook twee goede kansen, maar bij de ploeg was het heiige vuur niet aanwezig. Na rust drong het 's-Heerenbroek af en toe terug, maar tot gevaarlijke situaties leidde dit nauwelijks. 's-Heerenbroek was nog het meest dreigend, maar echte grote kansen bleven na rust uit.

Het maakte allemaal niet uit voor 's-Heerenbroek. De ploeg kon drie punten bijschrijven en gaat nu alleen aan kop in de vierde klasse C. De ploeg heeft de eerste periode binnen handbereik, maar dan moet het komende zaterdag wel minimaal gelijkspelen tegen EDON. Deze ploeg omschrijft trainer Bien als een 'sluipmoordenaar'. De oefenmeester was tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. "Toen hebben we goed gevoetbald en de kansen afgemaakt. Na rust zijn we niet meer aan voetballen toegekomen. We waren te onrustig. Toch hebben we het uiteindelijk zakelijk afgemaakt. Dat is wel weer een pluspunt."

Bien kijkt nu al uit naar komende zaterdag. "Onze groep verdient de eerste periode. We zijn al zolang ongeslagen. Het zou fantastisch zijn als we met deze kleine club deze periode binnenhalen."