Rapport historische binnenstad uitgereikt aan b en w

Partnerbijdrages

KAMPEN - Het  rapport "Cultuurhistorische inventarisatie en waardenstelling historische binnenstad Kampen" is vandaag aan het college van burgemeester en wethouders van Kampen gepresenteerd. Naast de ontwikkelingsgeschiedenis van Kampen en een analyse van de ruimtelijk-historische karakteristieken, worden ook de cultuurhistorische waarden benoemd.

De gemeente gaat dit rapport mede gebruiken om het ruimtelijk beleid voor de binnenstad verder vorm te geven.   

Het bureau voor Architectuur, Welstand en Cultuurhistorie Flexus AWC uit Rotterdam kreeg van de gemeente de opdracht voor het maken van dit cultuurhistorisch onderzoek. De in dit rapport "Cultuurhistorische inventarisatie en waardenstelling historische binnenstad Kampen" aangegeven cultuurhistorische waarden worden ingezet als onderlegger voor de gebiedsvisie en het nieuwe bestemmingsplan binnenstad.

Waarnemend portefeuillehouder Pieter Treep is blij met de cultuurhistorische inventarisatie: "Dankzij deze inventarisatie kunnen we ervoor zorgen dat de historische binnenstad goed bewaard blijft". Op 19 maart 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van het rapport van de Erfgoedinspectie ingestemd met het uitvoeren van een cultuurhistorisch onderzoek en een  ruimtelijke visie voor het beschermd stadsgezicht van Kampen.