Kleine zege voor IJVV tegen Zeewolde

IJSSELMUIDEN - IJVV kwam zaterdagmiddag tegen derdeklasser Zeewolde niet verder dan een 2-1 overwinning. De ploeg had kansen om verder uit te lopen, maar was niet effectief genoeg. De derdeklasser scoorde vervolgens nog een belangrijke tegentreffer en was blij met de kleine 2-1 nederlaag. Zaterdag 4 juni wordt de tweestrijd in Zeewolde beslist.

IJVV begon niet sterk aan de wedstrijd en kon maar moeilijk in het juiste ritme komen. In de 4e minuut bracht Albert-Jan Meuleman redding op een inzet van Vincent van der Heide. Zes minuten later leidde een fout bij Zeewolde tot een buitenkansje voor Chiel Buikema, maar de IJVV'er kon niet profiteren en schoot naast. In de 21e minuut was Zeewolde even dreigend.  Ryan Suijk kopte uit een corner over. Twee minuten later kwam IJVV goed weg. De gevaarlijke Jordi Smit kwam goed in scoringspositie, maar schoot veel te slap in.

In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam IJVV steeds beter in de wedstrijd en kreeg het grote kansen om uit te lopen naar een comfortabele ruststand. Dat gebeurde echter niet. In de 25e minuut strafte Chiel Buikema een fout niet af. Hij ging om de keeper heen, maar miste vervolgens het doel.

Al snel bleek de kwetsbaarheid van Zeewolde. Die ligt duidelijk achterin. In de 35e minuut was de goed spelende Gerben Hamer gevaarlijk. Hij draaide zich vrij, maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. Chiel Buikema slaagde er niet in om de rebound te verzilveren. Twee minuten later was het toch raak. Koen Buikema schoot hard op de paal. Onder hevige druk van Chiel Buikema werkte een verdediger van Zeewolde de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel. In blessuretijd had Koen Buikema de bal voor het inknikken, maar hij kopte naast.

IJVV ging na rust goed door. Dat leidde in de 48e minuut tot een gevaarlijke situatie voor het doel van Zeewolde. Via een tegenstander kwam de bal bij Koen Buikema. De onzekere keepende goalie Jordy Havik tikte de inzet van Buikema echter net naast. In de 65e minuut kwam IJVV op 2-0 Gerben Hamer zette goed door bij de achterlijn. Zijn voorzet werd vervolgens goed afgewerkt door Mark Wagteveld. Twee minuten later kregen de IJsselmuidenaren een domper te verwerken. Henri van Wijhe liet zich bij de achterlijn verschalken door Smit. Zijn voorzet werd vlak bij de doellijn binnengelopen door Vincent van der Heide.

Na deze treffer was IJVV het even kwijt en liep het te ver achteruit. Zeewolde ging op jacht naar de gelijkmaker. Nadat Hamer namens IJVV naast schoot (74e minuut) was Smit even later dicht bij de 2-2, maar alleen voor keeper Meuleman schoot hij over. In de laatste tien minuten herpakte IJVV zich, maar echte grote kansen bleven uit. Een schot van Chiel Buikema belandde in de handen van de doelman, invaller Erik Post kopte naast en een uithaal van Hamer werd gepakt door de goalie.