Wilsum na rust ruim langs VV Kampen

KAMPEN – Wilsum heeft zaterdag de derby tegen VV Kampen met 1-5 gewonnen. In de rust zag het hier niet naar uit. Na een voor Wilsum teleurstellende eerste helft keek het tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft was het VV Kampen dat matig voor de dag kwam en speelden de oranjehemden zich naar een ruime zege. Kampen kwam al vroeg in dit duel op voorsprong. In de achtste minuut scoorde Adem Öztürk na een fraai een-tweetje met Coskun Erbilci. Daarna liet de thuisploeg Wilsum komen, maar de slap spelende ploeg kon nauwelijks wat uitrichten. Dat veranderde na rust. Wilsum pakte Kampen nu wel fel aan. De ploeg van trainer Willem Bastiaannet had hier grote moeite mee. Nadat Wiljan van Zuthem een grote kans liet liggen, was het Gertjan Sollie die die scoorde uit een vrije trap van Erik Bruins. In de 67e minuut bracht Van Zuthem Wilsum op voorsprong. In de laatste vijf minuten besliste Wilsum het duel definitief door drie keer te scoren via Van Zuthem en Sollie (2). Leider Ron Diender zag zijn ploeg na rust ineen storten. “We verdedigden totaal niet meer. Het was open huis. Dan komen vervolgens ook de frustraties.” Een goed voorbeeld hiervan was een actie van Coskun Erbilici. Die trapte van grote afstand uit ergernis de bal hard over de achterlijn. “We hebben van onszelf verloren. Wilsum gooide na rust de beuk erin. Daar konden wij niet mee omgaan”, was de eindconclusie van Diender. Trainer Jan Stoffer was in de rust zeer teleurgesteld over de eerste helft. “Na de zeges tegen SCD en Storica gaat het niet vanzelf tegen Kampen. Voor rust hebben we slecht gevoetbald. In de rust heb ik gezegd dat ik niet over de eerste helft wilde praten en we ons moesten richten op de tweede helft.” Stoffer was zeer blij met het spel van invaller Bernard van der Kamp, die hij direct na rust inbracht. Van der Kamp stond aan de basis van drie doelpunten. Ook is hij content met de drie punten en de start van zijn ploeg in de tweede periode. Wilsum is koploper in de tussenstand van deze periode met negen punten uit drie wedstrijden.