Gehavend Wilsum stunt bij ZAC

ZWOLLE - Wilsum-trainer Bart Ester moest het zaterdag tegen ZAC doen zonder drie belangrijke basiskrachten. Dit had geen invloed op het eindresultaat. Wilsum maakte als collectief een sterke indruk en boekte een verrassende 1-2 overwinning.

In de aanloop naar dit duel was het puzzelen voor Bart Ester. Zo kwam Michel Kanis over uit het tweede en moest de geblesseerde Erik Barneveld toch in actie komen. De bank werd bevolkt door enkele jeugdspelers.

Wilsum probeerde ZAC uit het spel te halen en slaagde daarin. Verdedigend gaf het zeer weinig weg. Bovendien ontstond er regelmatig ruimte voor een tegenstoot. In de 35e minuut leek Patrick Plette op weg naar de 0-1, maar ZAC-goalie Luuk van de Belt bracht redding. Uit de daaropvolgende corner opende Wilsum alsnog de score. Jan van Spijker was de doelpuntenmaker.

In de 55e minuut kwam ZAC op gelijke hoogte. Jeffrey de Nooijer kreeg even te veel ruimte en schoot uit de draai raak. Daarna stond Wilsum onder druk, maar echte kansen voor ZAC bleven uit. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar twee minuten voor tijd kwam Wilsum op een gelukkige voorsprong. Een terugspeelbal hobbelde door het slechte veld over het been van ZAC-goalie Van de Belt. Harmen Siedsma kon vervolgens doorlopen en de bal in het lege doel schieten. In de blessuretijd werd ZAC'er Oosterwolde met rood weggestuurd en kwam de zege van Wilsum niet meer in gevaar.