Reflex snoept setje af van matig Dynamo

APELDOORN - Ontspannen kon Zalsman/Reflex warm lopen in de indrukwekkende Omnisporthal van Dynamo Apeldoorn. De Kampenaren konden vrijuit spelen tegen de landelijke topper die nog wat recht te zetten had na het pijnlijke verlies afgelopen woensdag tegen Langhenkel Orion. Dynamo toonde aan de klap nog niet helemaal te boven te zijn gekomen en moest een set laten aan het hard werkende Reflex (3-1).

Het eerste punt was voor Reflex, maar al snel kwam Dynamo vier punten los. Toch liet de ploeg van coach Edward Kamphuis met regelmaat goed aanvallend volleybal zien via onder andere midspeler Erik Huisken en diagonaal Rene van der Mark. Dynamo beschikte echter over duidelijk meer power in de aanval. Bij een 18-12 achterstand nam Kamphuis zijn tweede time out, waarna de wat onzeker verdedigende passer-loper Sandor Verstraten werd gewisseld voor good old Ronald Buis. Bij het eerste setpunt voor Dynamo ramde Van der Mark een drie meter aanval snoeihard in het blok, waarmee de eerste setwinst voor de thuisploeg een feit was (25-18).

De tweede set leek een herhaling te worden van de eerste, hoewel Reflex nu meer vechtlust in de verdediging liet zien. Zo kon Reflex langer in het spoor blijven van Dynamo. Bij een stand van 11-9 nam Dynamo-coach Redbad Strikwerda daarom zijn eerste time out van de wedstrijd. Met een balletje van Buis in de brievenbus (het blok) van de tegenstander en een gelukkige serve via het net door Van der Mark kwam Reflex zelfs op een 14-17 voorsprong. Maar daar bleef het niet bij. De ploeg kwam op een 17-22 voorsprong en een kleine blamage aan de kant van Dynamo tekende zich af. Het hardwerkende Reflex kwam op 18-24 en had veel kansen nodig voor de verrassende setwinst: 22-25.

Aan het begin van de derde set was de scherpte er even af bij Reflex, waar Dynamo juist zijn draai weer leek te vinden. Bij een stand van 13-6 moest er even een tandje worden bij geschakeld, hetgeen door libero Martijn Ubels werd vertaald naar het omver duiken van een reclamebord. Reflex ging weer vechten en verkleinde de achterstand tot 20-18. Het werd nog even spannend en het publiek ging achter beide ploegen staan. Op setpunt voor Dynamo liet Ronald Buis met zijn tweede foutserve van de wedstrijd echter de setwinst aan de Apeldoorners (25-22).

Ook in de vierde set was het verschil niet groot. Dynamo nam een voorsprong, maar Reflex volgde steeds als een sluipmoordenaar op twee puntjes. Maar Reflex kon dat niveau niet lang genoeg volhouden. In de rally's gingen teveel ballen naar Van der Mark, die echter standaard een huizenhoog blok tegenover zich vond. Het Reflex-spelletje werd te voorspelbaar, waardoor de achterstand gestaag groter werd. Toch bleek het nog niet gedaan en Dynamo moest bij 23-21 wederom een time out nemen. Vervolgens won de zonder overtuiging spelende favoriet de set met 25-22 en daarmee ook de match.