CultuurZIEN opent deuren tijdens monumentendag

Partnerbijdrages

KAMPEN - CultuurZIEN stelt zaterdag 10 september, tussen 12.00 uur en 16.00 uur de deuren open voor publiek. CultuurZIEN is gehuisvest in Marktsteeg 7, een onderdeel van het Nieuwe Marktcomplex en tevens een van de stadsvernieuwingsprojecten uit de vorige eeuw.

"Na een zomer hard werken beschikt cultuurZIEN over een groter onderkomen op de begane grond van Marktsteeg 7", aldus de organisatie. "Er is nu voldoende ruimte voor kleine presentaties op de eigen locatie. De tuinen rond het pand maken de locatie extra aantrekkelijk. Het geeft de organisatie ruimte zich verder te ontwikkelen."

Tijdens Open Monumentendag kunnen cultuurliefhebbers kennismaken met cultuurZIEN en haar activiteiten. Er is een doorlopende powerpointpresentatie van Kampen te zien. Voor docenten ligt een overzicht van het kunst- en cultuuraanbod voor komend schooljaar klaar. Groot en klein kan aanschuiven bij het vervaardigen van een panoramatekening met 'de mooiste monumenten op een rij'. Tot slot is het mogelijk publicaties van cultuurZIEN aan te schaffen: 'Stadhuizen van Kampen, huisvesting voor de magistraat', 'Leven rond de Sint Nicolaas' en 'Van Bedelnap tot Cultuurpaleis, een geschiedenis van het Minderbroederklooster'.