Zalk moeizaam langs Noord Veluwe Boys

HATTEMERBROEK – Een week voor de topper tegen Hattem had Zalk zaterdag moeite om Noord Veluwe Boys van zich af te houden. Na een matige eerste helft (1-1) stelde Zalk in het tweede bedrijf orde op zaken. De ploeg van trainer Dik Runherd won met 1-3 en staat nog maar één punt achter op koploper EZC ’84. Zalk speelde een matig eerste half uur en kon het duel niet controleren. Beide ploegen waren in deze periode kansrijk. Vijf minuten voor rust kwam Zalk op voorsprong. Carl Spillane maakte 0-1 uit een pass van Simon van Halm. Enkele minuten later stond het al weer gelijk. Na onnodig balverlies bij Zalk sloeg de thuisploeg toe. Na rust zette Zalk een tandje bij. Noord Veluwe Boys was de onderliggende partij en zag de gasten een kwartier voor tijd op voorsprong komen. William Vos kopte raak. Daarna verzuimden Van Halm en Vos om het duel in het slot te gooien. Dat deed Spillane wel. In blessuretijd zorgde hij voor de 1-3 eindstand.