Sint 'pepert' wethouder groene boodschap in

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Veel bewoners zijn niet blij met de plannen voor een blauwe bypass, oftewel eentje die niet alleen als extra waterafvoer Kampen moet beschermen tegen wassend water, maar ook wordt gecombineerd met bouwen over de Zwartendijk. Bovendien willen ze graag een reactie op de vele ingediende zienswijzen en de duizenden protesthandtekeningen. Die boodschap drukten Sinterklaas (Reyer van 't Hul, actiegroep Zwartendijk) en Groene Piet wethouder Gerrit Jan Veldhoen vrijdag op het hart.


De wethouder liet weten vereerd te zijn met het bezoek van de goedheiligman op het stadhuis en las een gedicht voor dat zat bij het cadeautje dat hij kreeg. "Ik ken het standpunt van de werkgroep en vind dit een erg sympathieke manier om dat nog eens kenbaar te maken. Daar kan ik moeilijk wat tegen hebben." Wel voegde Veldhoen er aan toe dat de bypass een Rijksbesluit is en dat -hoewel bewoners altijd antwoord krijgen- dat wel eens wat langer kan duren vanwege de verschillende stappen die dienen te worden genomen in de besluitprocedure. Ook komt er niet altijd het antwoord waarop men hoopt. "Iedereen is het er denk ik wel over eens dat er maatregelen moeten worden genomen voor de waterveiligheid, maar niemand wil het in zijn achtertuin."


Sint als oude man, gewend aan ruimte en liefhebber van groen, vindt de combinatie van die maatregelen en woningbouw geen recht doen aan wat volgens hem ''een meerderheid van de Kamper bevolking'' wil. Namens de bevolking hoopt hij de politiek op andere gedachte te brengen en de goedheiligman meende een aanknopingspunt te hebben gevonden. "Veldoen is een prachtige naam. Uw voorganger had ook als zo'n mooi naam: Boerman." En vergeet gedeputeerde Rietkerk van de niet provincie niet", vulde Veldhoen de 'Sint' aan.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00