Uitstralingsprijs voor Dries Vos

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Dries Vos heeft vrijdag tijdens de Kamper sportverkiezingen de Uitstralingsprijs in ontvangst mogen nemen. De KHC'er kreeg de prijs uit handen van Willem van Dieren, de winnaar van vorig jaar. "Zet de prijs maar op het nachtkastje. Dat heb ik ook gedaan, zo kreeg Vos als tip mee van de vrijwilliger van voetbalvereniging Wilsum.

De Uitstralingsprijs wordt elk jaar door de Sportraad Kampen uitgereikt aan een persoon die veel heeft betekend voor de sport. Dit keer werd Dries Vos in het zonnetje gezet. Hij zat maar liefst 25 jaar in het bestuur van KHC en nam eind vorig jaar afscheid als bestuurslid. Wel zit hij nog steeds in de voetbalcommissie van de Kamper club. Vos ontpopte zich bij KHC als een harde werker op de achtergrond die altijd in luwte wilde opereren. Bij zijn afscheid, november vorig jaar, werd hij door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) beloond met de hoogste vrijwilligersonderscheiding, de Gouden Speld. Door KHC werd hij uitgeroepen tot erelid. "Een meer dan terechte beloning voor een man die altijd heeft klaargestaan voor zijn KHC, als actief voetballer en bestuurder", zo concludeerde de jury.

Vos was ook op een ander terrein zeer actief. Als leerkracht basisonderwijs blies hij veertig jaar geleden het Kamper schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen nieuw leven in. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds betrokken bij de organisatie van dit evenement. Nadat Vos de prijs in ontvangst had genomen, sprake hij kort, maar het waren wel rake woorden. "Je wilt wat terug doen voor de mensen die wat voor jou hebben gedaan. Ik roep de sporters op om dit straks ook te doen en zich in dienst te stellen van hun vereniging."

Na de afsluiting van de Sportverkiezingen had Vos wat meer gespreksstof. "Ik ben een van de vele vrijwilligers. Dat vind ik oprecht. Wel is het zo dat KHC bij mij in de genen zit. Dan zet je je daarvoor in en vervolgens komt het persoonlijke om de hoek kijken. Ik ben een serieus iemand en probeer alles zo goed mogelijk te doen."


Vos vindt het als vrijwilliger belangrijk  dat persoonlijke belangen ondergeschikt zijn aan het clubbelang. De KHC'er was blij dat bij de uitreiking van de Uitstralingsprijs het schoolvoetbal nog ter sprake kwam. "Het is het enige toernooi dat door onderwijzers wordt georganiseerd. Ik vind het nog steeds leuk om te doen. Het toernooi bestaat straks veertig jaar. Dit jaar draai ik nog mee", aldus Vos.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 17 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05