Set Up onderuit

IJSSELMUIDEN – Dépol-Set Up kende afgelopen zaterdag een moeilijke start in de tweede divisie A. Tegen het sterke Oranje Nassau ging de promovendus uit IJsselmuiden met 0-4 onderuit.Onder leiding van interim-trainer Ron Kranenburg had Set Up moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Voordat de IJsselmuidenaren het in de gaten hadden, keken ze tegen een 1-10 achterstand aan. Dat kwam mede door een goede serve druk van de tegenstander. Deze set ging dan ook verloren met 10-24De tweede set maakte Set Up een veel sterkere indruk. De passing, serve en set-ups waren beter verzorgt. Set Up kwam een aantal keren op setpoint, maar kon het niet afmaken. Oranje Nassau kon dat uiteindelijk wel en won de tweede set met 29-31. Daarna slopen er weer slordigheden in het spel van de thuisploeg. De gasten uit Groningen wonnen deze set met 17-25. In de vierde set begon Set Up sterk. De ploeg stond zelfs op een voorsprong van 12-7, maar daarna zette Oranje Nassau een tandje bij en kwam het langszij. Daarna ging de set lange tijd gelijk op. Uiteindelijk trok de nummer twee van vorig jaar in de tweede divisie A aan het langste eind (27-29).