Wilsum komt te laat op gang tegen HTC

WILSUM - In de strijd tegen degradatie was Wilsum alleen gebaat bij winst tegen HTC. Daarom voelde de 2-2 remise als een nederlaag, maar vooral ook omdat Wilsum veel te laat op gang kwam. Wilsum kwam binnen een minuut al op achterstand. Uit een corner kopte HTC raak. Wilsum dwaalde vervolgens ongeïnspireerd en lamlendig over het veld. Alle duels werden verloren en het vertrouwen was weg. Na rust ging het aanvankelijk niet veel beter met Wilsum. In de 56ste minuut kreeg Wilsum een nieuwe klap. Na balverlies op het middenveld scoorde HTC de 0-2. Wilsum leek verloren, maar gaandeweg kreeg de ploeg van trainer Jan Stoffer meer grip. HTC begon steeds meer achteruit te lopen. Wilsum kreeg kansen op de aansluitingstreffer. De HTC-goalie bracht redding op pogingen van Bernard van Zuthem, Demian Bos, Henri van de Wetering en Jurre Heldoorn. In de 76ste minuut had hij echter geen antwoord op een als voorzet bedoeld schot van Sonke de Velde. Daarna had Wilsum de regie in handen. Wilsum kreeg kans op kans. De terechte gelijkmaker viel in de 84ste minuut. Na een fraaie solo scoorde Van de Wetering. Daarna had Wilsum nog tien minuten (inclusief blessuretijd) om de winst te pakken. Dat lukte niet. In de laatste minuut van de extra tijd hadden Patrick Plette en Jurre Heldoorn het duel kunnen beslissen, maar gemaakte keuzes pakten niet goed uit en keeper Meijberg van HTC kon ingrijpen. Degradatie lijkt onafwendbaar.