Duizend euro voor KWF tijdens vrijmarkt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - Tijdens de vrijmarkt in IJsselmuiden op Koninginnedag hebben een viertal vrijwilligers van Big Challenge team HRpm - onderdeel van Alpe d'HuZes- geld ingezameld voor KWF kankerbestrijding. Mede door het mooie weer en de positieve marktbezoekers hebben de vrijwilligers een totaal bedrag van zo'n 1000 euro opgehaald tijdens de vrijmarkt. "'Dit hadden we zelf niet kunnen bedenken; dat we zoveel geld voor Big Challenge Alpe d'HuZes tijdens een rommelmarkt op zouden halen", aldus Nieske Neimeijer, een van de fietsers Big Challenge - Alpe d'HuZes.
Het geld is nodig voor onderzoek, zodat kanker in de toekomst hopelijk een chronische ziekte wordt.

Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op een dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. De BigChallenge - de Veehouderij tegen kanker - is een onderdeel van de Alpe d'Huzes. Agrarische ondernemers, dierenartsen, voeradviseurs, journalisten en onderzoekers zetten zich keihard in en fietsen als sector mee met de Alpe d'HuZes. Dit alles om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker met zich meebrengt.

Kraam van vier meter
Wat begon met een spontaan idee van 'met een kleedje en wat spullen op de vrijmarkt staan voor Alpe d'HuZes' werd uiteindelijk een gezellig aangeklede kraam van zo'n vier meter. Twee weken voor tijd hebben de vrijwilligers (Alice Keizer, Monique van 't Oever en Dick Rave) vrienden, familie en buren aangespoord om spullen voor de rommelmarkt beschikbaar te stellen. Boeken, spelletjes, kinderkleding, fietsen, stoelen, aanmaakhoutjes of bijvoorbeeld gesponsorde bidons.

Naast die vele spullen maakten bezoekers van de kraam eveneens kans op een gloednieuwe traptrekker. Voor twee euro vijftig konden mensen een lootje kopen. Aan het eind van de dag was de familie Van Moerkerk uit Kampen de gelukkige eigenaar van de traptrekker. Hoewel ze zelf geen kinderen meer van die leeftijd hebben, zullen hun kleinkinderen er zeker blij mee zijn.

De actie Alpe d'HuZes heeft in 2011 het recordbedrag van 20,1 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d'HuZes/KWF-fonds. In 2012 beklimmen 9.000 fietsers de Alpe d'HuZes. Meer informatie op www.bigchallenge2012.nl of www.opgevenisgeenoptie.nl.