DOS tankt vertrouwen

KAMPEN - Met de derby tegen Go-Ahead Kampen in het verschiet heeft DOS Kampen zaterdag een fikse dosis vertrouwen getankt. Met veel wilskracht werd in eigen huis een geflatteerde 4-1 zege binnengehaald.

DOS kwam sterk uit de startblokken en maakte in het eerste kwartier indruk met Lenhard de Velde als uitblinker. Hij schoot de thuisploeg in de 5e minuut ook op voorsprong. De bal werd niet goed weggewerkt bij ESC. De Velde haalde vervolgens doeltreffend uit. Twee minuten later was De Velde weer gevaarlijk, maar dit keer bracht keeper Frans Koornberg redding. In de 18e minuut moest De Velde het veld verlaten met een liesblessure en dat had gelijk effect op het spel van DOS. De ploeg leverde voetballend vermogen in en ESC kwam steeds beter in de wedstrijd.

Dat leidde al snel tot dreiging voor het Kamper doel. Bert-Jan Kragt schoot net naast en even later bracht keeper Pascal Bolhuis, die de gepasseerde Bas van de Vegt, goed verving, redding bij een hachelijke situatie. Ook had Bolhuis op de doellijn een keer assistentie nodig van een mede-speler. Vijf minuten voor rust kwam ESC verdiend op gelijke hoogte. Hein Daalmeijer liet Kragt veel te gemakkelijk voor zich langs kruisen. De speler van ESC ging alleen af op doelman Bolhuis en maakte het vervolgens goed af. In blessuretijd was ESC dicht bij de 1-2, maar in de tegenstoot zorgde DOS voor 2-1. Wim Snippe ging om keeper Koornberg heen en schoot de bal in het lege doel. Een harde en onverwachtse dreun voor de ploeg uit Elburg.

Na rust ging ESC op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg hanteerde te veel de lange bal en haalde niet meer het goede niveau van het laatste kwartier voor rust. Toch ontsnapte DOS enkele keren. Aan de andere kant kreeg DOS steeds meer ruimte, maar de Kampenaren deden hier te weinig mee. In de slotfase kwam er toch nog een grote uitslag op het scorebord. Drie minuten voor tijd maakte Jeffrey Klein de 3-1. In de blessuretijd gebeurde er vervolgens nog van alles. Het regende kansen in deze periode van zo'n acht minuten. Uiteindelijk zorgde Klein vlak voor het laatste fluitsignaal voor de geflatteerde 4-1.