KHC slacht Veensche Boys

NIJKERKERKERVEEN - KHC is dit jaar uitstekend op dreef. Zaterdag boekte het de tweede achtereenvolgende overwinning. In Nijkerkerveen haalde het genadeloos hard uit en won de Kamper ploeg met maar liefst 0-7 van Veensche Boys. In 2012 pakte KHC in zes wedstrijden maar liefst dertien punten. De ploeg is inmiddels opgeklommen naar de elfde plaats op de ranglijst in de tweede klasse G.

KHC had het alleen in de eerste tien minuten moeilijk. In deze fase had de ploeg geluk dat een kansrijke situatie voor Veensche Boys werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 11e minuut was KHC voor het eerst gevaarlijk via Ibrahim Tuncer. Een minuut later bracht keeper Cor Straetemans redding op een inzet van de thuisploeg.

Daarna gooide KHC alle schroom van zich af. De gasten domineerden het spel tot de rust en beslisten het duel al in de eerste helft. In de 21e minuut opende Ronald Arends de score. De spits zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden door de keeper. In de rebound sloeg hij alsnog toe. Zeven minuten later kopte Leroy Knol raak uit een corner. In de 30e minuut zorgde Jonathan van Marle voor 0-3 door de goalie met een lob te verschalken. Tien minuten voor rust tekende Tuncer voor de 0-4 ruststand.

Direct na rust kwam KHC even onder druk, maar al snel viel er weer een Kamper treffer. Rechtsback Tonko Kruize scoorde 0-5. In de 73e minuut werd het 0-6 via Tuncer. Zeven minuten voor tijd zorgde Damon Nouri voor de 0-7 eindstand, een treffer met een buitenspelluchtje.