DOS Kampen boekt belangrijke zege

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag dure punten gepakt tegen een concurrent. DZC '68 werd met 2-1 aan de kant gezet.

DOS had het zeker niet gemakkelijk tegen de ploeg uit Doetinchem. In de matige eerste helft lag het initiatief bij DOS, maar de ploeg nam weinig risico's. Het grootse gevaar en de creatieve inbreng kwam van Frank Post. In de 24e minuut legde hij de bal plan klaar voor het doel, maar voorin liepen spelers elkaar in de weg. Na ruim een half spelen stuurde de goed spelende A-junior Martin Wubs Frank Post weg. Alleen voor de keeper schoof hij de bal net naast de rechterpaal. DZC '68 was ook enkele keren gevaarlijk in het eerste bedrijf.

Na rust zette DOS direct meer druk op DZC '68 en dat had al snel resultaat. Na een vlotte aanval werkte Wubs de bal binnen in de 51e minuut. Twee minuten later kopte Frank Post bijna raak, maar zijn goede kopstoot werd op sterke wijze overgetikt door goalie Max Riekel. Een minuut later was Post weer dicht bij een treffer. Hij ging om de keeper heen, maar vervolgens werd de bal weggetrapt door een DZC-verdediger. In de 56e minuut redde DOS-goalie Bas van de Vegt goed toen DZC '68 gevaarlijk opdook voor het Kamper doel. Even later stond het 2-0 via Marcel Post, die ongelukkig begon, maar zich in de wedstrijd goed herstelde. Klein speelde op het juiste moment de doorgelopen Post aan. Die schoof de bal vervolgens prima binnen.

DOS leek op rozen te zitten, maar maakte het zichzelf toch weer moeilijk. Na een fout van Dennis Diender kwam DZC '68 terug tot 2-1. Daarna kreeg DOS het moeilijker, maar de ploeg uit Doetinchem miste klasse om door te kunnen drukken. DOS had pech dat het aluminium twee keer de 3-1 in de weg stond. In de 77e minuut krulde Wubs een vrije bal op de lat. In de 83e minuut raakte invaller Jord van der Weerd de lat met een verrassende poging. De grootste kans was vijf minuten voor tijd voor Jeffrey Klein, maar de spits schoot tegen de keeper op. DZC '68 was ook enkele keren gevaarlijk, maar keeper Van de Vegt greep steeds goed in. Zo slaagde DOS erin om de winst over de streep te trekken. Door deze zege is de Kamper club opgeklommen naar de tiende plaats en heeft het nu evenveel punten als aartsrivaal Go-Ahead.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 14 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 15 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 16 uur geleden