Roy Boeve start in Ster van Zwolle

Sport

KAMPEN - Roy Boeve zal op zaterdag 26 februari aan de start verschijnen bij de eerste wielerklassieker van het seizoen 'De Ster van Zwolle'. De Kampenaar komt in actie voor het Ubbink Koga Cyclingteam, waar hij onlangs een contract heeft getekend.

Roy Boeve haalde de top bij het marathonschaatsen, maar werd in december 2009 geconfronteerd met een zwabbervoet. Vervolgens slaagde hij er niet in om hiervan af te komen. Op Nieuwjaarsdag hakte hij de knoop door en besloot om te stoppen met schaatsen.


Vervolgens richtte hij zich op een nieuwe carrière als wielrenner. Met het Nederlandse team Ubbink Koga Cyclingteam ging hij twee keer op trainingskamp in Nederland. Daarin maakte hij zoveel indruk dat hij een contract kreeg aangeboden. Daarna ging hij met de Nederlandse ploeg twee weken naar Cyprus. Daar reed hij verschillende wedstrijden. De hoogste klassering voor Boeve was een zesde plaats, die hij behaalde in een massasprint.

Boeve is blij met het vertrouwen van zijn nieuwe ploeg Ubbink Koga Cyclingteam. "Ik ben blij dat ik mag starten in de Ster van Zwolle. Het is een heel belangrijke wedstrijd voor onze ploeg. Er staat veel druk op."

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 13 uur geleden