Expositie 'Blauw Haar: De Foto's' van start

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - In het Stedelijk Museum Kampen gaat op 5 februari de expositie, 'Blauw Haar: De Foto's' van start. Een expositie over de korte periode dat Kampen, door de komst van maar liefst vier nieuwe academies in de jaren zeventig en tachtig van de 20e eeuw, een heuse studentenstad werd.


 


De opening is op zaterdag 5 februari om 15.00 uur en wordt verricht door Margreet Spijker, presentatrice RTLNieuws, en oud-student Christelijke Academie voor de Journalistiek (CAJ) in Kampen.


 


Op de expositie zijn meer dan 120 foto's op groot formaat te zien, zowel in zwart/wit als kleur. Zij geven een prachtig sfeerbeeld van de bloeitijd van Kampen als studentenstad. Een periode die weliswaar kort, maar heftig was en waar veel Kampenaren achteraf toch met een zekere weemoed aan terug denken.


 


Aanleiding voor deze foto expositie is het boek 'Blauw Haar. Het mirakel van academiestad Kampen', dat geschreven is door Herman Broers. Het boek beschrijft de opkomst en ondergang van Kampen als studentenstad en werd eind 2010 gepresenteerd.


Tijdens onderzoek voor het boek, bleek er zoveel en mooi beeldmateriaal te bestaan over deze studententijd dat het idee ontstond voor een fototentoonstelling met bijbehorende catalogus.


 


De expositie duurt tot en met 20 maart 2011.


 


Gelijktijdig met de expositie verschijnt de catalogus:  'Blauw Haar: De Foto's. 'Akademies' in Kampen 1976-2003. De catalogus is samengesteld door Herman Broers en conservator Rene van Mierlo. De fotocatalogus is een coproductie van het Stedelijk Museum Kampen en uitgeverij B&Vmedia in Kampen. De catalogus is vanaf 5 februari te koop in de museumwinkel en bij Plantageboekhandel Bos in Kampen. De prijs van deze fraaie catalogus is 12,50 euro.


 


 

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden