SP voert actie voor sociale werkvoorziening

Partnerbijdrages

KAMPEN - Plaatselijke leden van de SP hebben op de maandagmorgenmarkt deze week actie gevoerd voor de sociale werkvoorziening. De landelijke actie, die door de SP is opgezet, houdt in dat mensen hun handtekening kunnen zetten op een werkhandschoen en een boodschap achter kunnen laten voor premier Rutte.

Fractievoorzitter van de SP Richard Boddeus: "Het kabinet wil fors bezuinigen op de sociale werkvoorziening. In de praktijk betekent dat, dat er voor 60000 mensen geen plaats meer zou zijn op een beschutte werkplek. Zo wentel je de economische crisis af op de mensen die geen schuld hebben aan de crisis.'

Op de weekmarkt werd de landelijke actie goed ontvangen. Boddeus: "De bezoekers reageren heel enthousiast op deze actie, veel mensen zetten hun handtekening op de handschoen omdat ze het totaal niet eens zijn met deze bezuiniging."

Net als vorig jaar houdt de SP een grote manifestatie voor het in stand houden van werkplekken bij de werkvoorziening. Deze manifestatie wordt gehouden in Den Bosch op zaterdag 10 december. Daarna worden de handschoenen aangeboden aan het kabinet.


Kampenaren met een arbeidsbeperking die werken bij de werkvoorziening zijn aangewezen op werkplekken bij Impact. Impact heeft aangegeven dat ze een tekort van een miljoen euro verwachten voor het komende jaar.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 14 uur geleden