Eerste nederlaag KV DOS

· leestijd 1 minuut Sport

RODEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman zijn zaterdag voor het eerste dit zaalseizoen onderuit gegaan. In Roden was Noordenveld met 25-22 te sterk. 

Ondanks het feit dat Noordenveld onderaan de ranglijst staat, hoort het bij de meest scorende ploegen van de competitie. Gemiddeld scoort het geroutineerde team boven de twintig doelpunten per wedstrijd, dus wist de Kamper ploeg dat het verdedigend aan de bak moest om de punten binnen te halen.


KV DOS verdedigde de hele wedstrijd goed, maar tegen de zuiverheid van de topschutters van Noordenveld was zaterdag geen kruit gewassen. Het kleinste gaatje werd benut om tot schot te komen, zelfs vanaf de middenlijn werd er gescoord. In tegenstelling tot een week eerder tegen Victum, toen het spel niet goed was, werd er nu wel goed gespeeld door de Kampenaren. De opbouw was goed verzorgd en ook in de korfzone was het spel goed. De juiste mensen werden aan schot gebracht. Aanvoerder Frank Oranje had het weer ouderwets op zijn heupen en scoorde liefst tien velddoelpunten.

In de eerste helft stond KV DOS steeds achter, maar met een ruststand van 15-13 kon het nog alle kanten op. Daarna kreeg KV DOS de regie in handen. Bij 20-20 was de thuisploeg achterhaald. Op 20-21 miste Oranje echter een vrije worp, normaal een van de sterkste wapens van KV DOS. Noordenveld kwam langszij, waarna Yvonne ten Hove de Kamper gasten opnieuw aan een voorsprong hielp. Bij deze 21-22 stand miste Rene Bruggeman een vrije worp. Noordenveld profiteerde en met vier treffers op rij draaide de wedstrijd helemaal om.


KV DOS-coach Wilbert Leendertse had een moeilijke wedstrijd verwacht en dat kwam uit. "Omdat alle ploegen in deze klasse, behalve KV DOS, nog kunnen degraderen, weet je dat je iedere wedstrijd een tegenstander tegenover je krijgt, die voluit gaat. We moeten nog vijf wedstrijden, dat zullen vijf finales worden. Zaterdag mogen we CSL ontvangen, die zullen we zeker niet mogen onderschatten. Ook zij gooien de laatste weken er gemiddeld 25 per wedstrijd in."