Word een superheld in de bieb

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Heldenmoed staat centraal in de Kinderboekenweek 2011. Dit onder het motto: Superhelden! - Over dapper durven zijn. De Bibliotheek Kampen pakt dit jaar, vanwege het 90-jarig bestaan, extra uit.

Helden zijn er in alle soorten en maten. De Bibliotheek Kampen organiseert een heuse helden10daagse met leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Van 5 tot 15 oktober kan iedereen in de bieb een superheld worden, er eentje creren of lekker luisteren of kijken naar de avonturen van bekende kinderboekenhelden.

Openingsfeest
Het openingsfeest vindt, evenals vorig jaar, weer plaats op woensdagmiddag. Avontuurlijke helden van 4 tot 7 jaar zijn van harte welkom in de bieb op 5 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. Bij binnenkomst mogen de helden direct mee op een spannende avonturentocht. Reis mee met verhalenverteller Stan Fritschy op 'De gevaarlijke reis' door de bergen, de woestijn en over de oceaan (naar Max Velthuijs). Als beloning voor trouw en moed mogen de dappere helden na afloop een een mooie medaille knutselen. Natuurlijk is er nog veel meer te doen: zo kun je je laten schminken tot superheld of bijvoorbeeld je eigen superheldenkleding knutselen.

Op dag 2 tot 9 worden de kleine heldjes voorgelezen uit spannende heldenboeken, is er een Pluk van de Petteflet-middag (knutsel je eigen kraanwagentje), en een heldenparcours. Voor de wat oudere helden is er een superheldentraining (door Sport en Fitness Center Kampen), een workshop striptekenen, en, voor de echte praatjesmakers, een kennismakingsworkshops verhalen vertellen. Verder maakt en verloot Kamper illustratrice Iris Boter een levensgrote illustratie van Karel Cavia, een grappige durfal uit een nieuwe serie lees- en luisterboeken van schrijver Rob Bouber.

Als afsluiting van de helden10daagse is er op vrijdag 14 oktober voor alle superhelden een echt filmmarathon met gratis popcorn. Kijk voor de programmering op de posters in de bibliotheek.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en opgave vooraf is niet nodig. Aan de workshops kan maar een beperkt aantal kinderen meedoen, deelname kost 2 euro en opgave vooraf wordt sterk aanbevolen.

Kijk voor het programma van de complete helden10daagse op www.bibliotheekkampen.nl.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57