SDV Barneveld beindigt zegereeks Go-Ahead

KAMPEN - Op Sportpark Middenwetering is zaterdag een einde gekomen aan een indrukwekkende  reeks van overwinningen van Go-Ahead Kampen. SDV Barneveld versloeg de Kamper ploeg met 1-2. Met twaalf overwinningen op rij vestigde Go-Ahead  een  nieuw record in de clubgeschiedenis.

Aan alles komt een einde, dus ook aan de reeks van achtereenvolgende overwinningen van Go-Ahead. Go-Ahead maakte nog een heel kleine kans op het kampioenschap in de eerste klasse D, maar dan moest wel alles meezitten. Dat was niet het geval. Go-Ahead kwam in deze wedstrijd nog wel op voorsprong. Yoshua van Marle schoot de bal diagonaal in de kruising. Daarna was Nick Bakker dicht bij de 2-0. Ook SDV Barneveld zorgde voor gevaar.

De tweede helft begon slecht voor Go-Ahead. De arbiter liet doorspelen na een duw van Marciono Mengerink op Andre Timmerman. SDV Barneveld ging door en Mengerink profiteerde door de bal vanaf de rand van de zestien in het doel te schieten. SDV Barnveld was wakker en ging door. Josja Bolks schoot in kansrijke positie over. Even later was het wel raak. In de 55e minuut kopte Christian van de Kamp de bal uit een corner strak in het doel.

Daarna herpakte Go-Ahead zich. De ploeg probeerde alles om de gelijkmaker aan te tekenen, maar echte kansen bleven uit. Trainer Marcel van der Steege vond de 1-1 bepalend. "We zijn daarin teveel blijven hangen. Daardoor kon SDV Barneveld het initiatief grijpen. Vervolgens hebben we er alles aan gedaan en dat valt te prijzen. We zijn tot de laatste seconden vol strijd doorgegaan. We hebben in deze wedstrijd laten zien dat we om kunnen schakelen. "