Vrijspraak voor schuld aan dodelijk ongeval

Partnerbijdrages

ZWOLLE/JPZ - De rechtbank in Zwolle heeft een zeventienjarige jongen uit 't Harde vrijgesproken van schuld aan een dodelijk ongeval in 2010 in Kamperveen. De jongen, die destijds zestien was, werd ervan beschuldigd niet goed gecontroleerd te hebben of de achterlichten van de aanhanger en shovel wel werkten.
In de vroege morgen van 29 september 2010 knalde een bestelbusje na een inhaalmanoeuvre in volle vaart achterop de aanhanger. Het gebeurde op de onverlichte Kamperstraatweg, terwijl het heiig was. De 31-jarige automobilist, een inwoner van Kampen, is een week na het ongeval in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
Technisch onderzoek wees uit dat het achterlicht van de aanhanger voor het ongeluk kapot moet zijn geweest. De jongeman had dit moeten controleren voor hij de weg op ging, oordeelde het Openbaar Ministerie. Dat eiste twee weken geleden honderd uur werkstraf en een rijverbod van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.
De rechtbank sluit echter niet uit dat de verlichting bij het wegrijden nog wel werkte en dat de jongen dit inderdaad gecontroleerd heeft. Getuigen hebben dit bevestigd. Vandaar de vrijspraak.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 11 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 11 uur geleden