DOS kansloos bij HZVV

HOOGEVEEN – DOS probeerde HZVV zaterdag te bestrijden met een aanvallende speelstijl. HZVV was niet onder de indruk. De ploeg strafte fouten bij DOS genadeloos af en boekte een gemakkelijke 5-0 zege. HZVV is de ploeg in vorm. De Drenten verloren voor het laatst op 1 februari . Door een blessure van Wim Snippe speelde DOS met een gewijzigde achterhoede. DOS gooide alles op de aanval. In de eerste minuten verliep alles volgens plan. De Kampenaren gingen goed van start. In de eerste minuut was Rob Kabboord dichtbij een doelpunt, maar hij knalde de bal tegen het lichaam van de keeper aan. Drie minuten later kon de goalie van HZVV net op tijd voorkomen dat Jorian Wellenberg doeltreffend kon uithalen. In de 5e minuut viel de treffer aan de andere kant. Bij een counter timede Leroy Krijn verkeerd. Romano Djababoe kon vervolgens simpel binnen tikken. Een paar minuten later ging het weer fout voor DOS. Na balverlies van Daniël van Warven werd er bij DOS niet goed uitverdedigd. Marco Hartman profiteerde: 2-0. Nadat Patrick Bastiaan alleen voor de keeper net over schoot, kreeg DOS in de 16e minuut een derde tegentreffer om de oren. Na balverlies van Kees van Bruggen legde Djababoe terug op Hartman, die de 3-0 aantekende. DOS was bezig aan een kansloze missie. Af en toe was de ploeg wel gevaarlijk. Zo werd een vrije bal van Van Warven met moeite door de goalie onschadelijk gemaakt. Daarna sloeg HZVV echter weer toe. Vlak nadat DOS-trainer Guido Vlierhuis meer defensieve zekerheid inbouwde met het inbrengen van Emiel Diender voor Rob Kabboord, viel de 4-0. De arbiter gaf een strafschop, nadat Krijn in aanraking kwam met Djababoe. Hartman schoot de penalty binnen. Na rust waren er enkele mogelijkheden voor DOS. Met een 4-0 voorsprong was de aanvalsdrang van HZVV minder sterk dan in het eerste bedrijf. In de 70ste minuut kwam de ploeg uit Hoogeveen nog een keer tot scoren. Het was wel de mooiste treffer van de middag. Djababoe knalde de bal vanaf zo’n twintig meter in de kruising.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden