Go-Ahead en DOS in evenwicht

KAMPEN - In een enerverende maar wel slechte derby tussen Go-Ahead Kampen en DOS Kampen kwamen beide ploegen uit op 2-2. Dit was een uitslag waar iedereen wel mee kon leven. De beste kansen waren voor Go-Ahead, maar DOS won de fysieke strijd en pakte daarmee bijna drie punten.

De derby begon spectaculair. In de 1e minuut kopte Tom Bruintjes namens Go-Ahead naast. Een minuut later dook Frank Post, door een slippertje bij Go-Ahead, ineens op voor Kostwinder. De Kamper goalie was vervolgens net eerder bij de bal. In de 4e minuut demonstreerde Jurrian Zandbergen zijn klasse. De Kowet-spits draaide zich knap vrij en raakte via de handen van keeper Berry Wagterveld de buitenkant van de paal.

In de 7e minuut kwam Go-Ahead verdiend op voorsprong. Jeroen van Leeuwen werd goed de diepte ingestuurd. Hij schoof de bal vervolgens langs Wagterveld in het doel. DOS kon hier aanvankelijk maar weinig tegenover stellen. Het kwam niet verder dan een schot van Rob Kabboord. Go-Ahead verzuimde om verder afstand te nemen. In de 17e minuut werd Zandbergen via een uitstekende diagonale dieptepass van Kevin Smit weggestuurd, maar de afwerking was dit keer slecht verzorgd. Dat gold ook voor een gevaarlijke situatie in de 20e minuut. Na een fout in de DOS-verdediging verscheen Zandbergen alleen voor goalie Wagterveld en had hij alle tijd om het karwei af te maken. De aanvaller schoot echter naast en verzuimde om DOS een nieuwe tik om de oren te geven.

In plaats daarvan kwam DOS vervolgens steeds beter in de wedstrijd. In de 23e minuut had de ploeg pech dat de arbiter de bal niet op de stip legde, nadat Rob Kabboord onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Er kwam meer strijd in het duel en dat leidde in de 28e minuut tot het uitvallen van Danny Pruim. Hij werd door Nick Heldoorn van achteren onderuitgehaald. Pruim viel op zijn arm en moest met een zware pijnlijke blessure het veld verlaten.

DOS trok na rust de goede lijn door en kwam steeds meer in het stuk voor, maar aanvankelijk waren de beste kansen weer voor Go-Ahead. Zo wurmde Jeroen van Leeuwen zichzelf in de 46e minuut op snelheid door de DOS-defensie, maar zijn schot was te slap. In de 61e minuut had Arjan van Keulen moeten scoren. Hij had de bal, na een strak genomen corner, voor het in knikken, maar de vrijstaande verdediger van Go-Ahead kopte over.

Vervolgens viel de treffer op gelukkige wijze aan de andere kant. Matthijs Winters nam het Go-Ahead-doel onder vuur. Zijn schot raakte Jord van der Weerd, waarna de bal in het doel zeilde. DOS kreeg door deze treffer nog meer zelfvertrouwen en deelde steeds meer de lakens uit. In de 74e minuut kwam het zelfs op voorsprong. Frank Koenderman tikte een voorzet binnen. Go-Ahead had het zwaar en kon nauwelijks nog iets creren. De thuisploeg moest steeds meer risico's nemen. DOS verzuimde om hiervan te profiteren en speelde kansrijke situaties niet goed uit. Twee minuten voor het verstrijken van de officile speeltijd was Go-Ahead dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Bruintjes werd met grote moeite onschadelijk gemaakt. De DOS-goalie moest in een ultieme poging gestrekt en wist de bal in een uiterste krachtsinspanning weg te tikken. Go-Ahead zette aan voor een slotoffensief en dat loonde. In blessuretijd wist Piet de Jong een schot doeltreffend te verlengen.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00