Koene ridders in Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Koene ridders, kruidenvrouwtjes, kwakzalvers en minstrelen, liepen donderdag tussen de Marktgang en het Van Heutszplein. Ook de IJsselkade en een deel van de Oudestraat verkeerden in middeleeuwse sferen. Sommige bezoekers kwamen zelfs helemaal uit Duitsland en Belgi om de eerste Kamper
Ui(t)dag te vieren die in het het teken stond van het 'Campement van Hanze Campen'. Zo zat een groepje middeleeuwse Soestenaren aan een lange tafel op het Van Heutszplein  heerlijk te smikkelen van soep, 'sauerkraut' en grote stukken vlees.

Show
Bezoekers kunnen deze donderdag getuige zijn van de grote shows van Ridders te Paard (met kersverse wereldkampioen) en Ridders van de IJssel op het Van Heutszplein. Gedurende de dag wordt tweemaal een spectaculair riddertournooi gehouden, waarbij de Ridders te Paard strijden om de hand van een schone jonkvrouw: Dat gebeurt op een grote zandbaan, waar de ridders elkaar voor de tribunes te lijf gaan. De Ridders van de IJssel werken de komende jaren met hun evenementen langzaam toe naar de climax van de internationale Hanzedagen, die in 2017 in Kampen worden gehouden met deelnemers uit vele Europese voormalige Hanzesteden.
Na afloop van het Campement van Hanze Campen kunnen de bezoekers van deze eerste Kamperui(t)dag tot laat in de avond genieten van livemuziek op de terrassen in de binnenstad.


Plantage
De horecaondernemers van horecaplein de Plantage bieden de bezoekers van de Kamperui(t)dagen tussen 12.00 tot 24.00 uur een gratis muziekprogramma aan.  Deze donderdag vond er aan het begin van de middag speciaal voor de kleintjes een spetterende muzikale kinder-circusshow plaats. Vanaf 15.00 uur vullden De Zotte Zusjes het plein met hilarische bewerkingen van onder andere Malle Babbe, Catootje, Lolliepop en Bonnie. Tegen de avond zorgt Tom Ritchie voor achtergrondmuziek voor de bezoekers van de Plantage en vanaf 20.30 uur gaat het plein uit zijn dak met coverband DeBand.nl, die met een repertoire van Bløf tot Ike & Tina Turner garant staat voor een groot feest.