Verdachte dodelijk ongeval spoorloos

Partnerbijdrages


ZWOLLE (JPZ) - De zaak tegen een 40-jarige man die verdacht wordt van het door roekeloos rijden veroorzaken van een dodelijk ongeval in Kampen is donderdag aangehouden omdat het Openbaar Ministerie de verdachte niet kon vinden.


H.K. zou op 25 juli vorig jaar met zijn bestelauto op de Europa-allee tegen een voetganger zijn gebotst. Deze overleed later. Niet alleen wordt hem roekeloos rijgedrag verweten, ook reed hij onder invloed van alcohol. Tevens liet hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achter en reed hij door. Diezelfde dag nog zou hij bij de N50 bijna tegen een voor zijn auto staande persoon zijn gereden. Deze persoon moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Maar er bleek meer aan de hand. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Er was een tweede reden dat hij niet achter het stuur had mogen kruipen: de rechter had hem eerder al de rijbevoegdheid ontnomen.


De man heeft een postadres in Dronten en zou in Kampen wonen. Het Openbaar Ministerie kon hem echter niet traceren. De rechtbank wilde de zaak, mede vanwege de ernst van de feiten, niet afdoen zonder de aanwezigheid van K. De zaak is aangehouden.