Wilsum verliest met man meer

WILSUM – VV Wilsum is het seizoen niet goed begonnen. De formatie van trainer Jan Stoffer verloor het eerste duel thuis tegen SVV ’56. Teleurstellend, aangezien de ploeg uit Sibculo al na tien minuten met tien verder moest na een rode kaart. Wilsum kwam voor rust nog wel op voorsprong, maar ging uiteindelijk met een man meer met 1-2 onderuit. "Welkom in de derde klasse", aldus Stoffer na afloop.SVV ’56 kreeg in de 35e minuut een forse domper te verwerken. De ploeg verloor Sebastiaan Bolks. Hij kreeg rood wegens natrappen. Wilsum pakte gelijk het initiatief en in de 40e minuut was het raak. Bernard van Zuthem zette de oranjehemden op voorsprong uit een lage voorzet van Gertjan Sollie. Dezelfde Sollie ging daarna in kansrijke situatie voor eigen succes, terwijl hij de bal beter breed had kunnen geven. In de tweede helft kon Wilsum de voorsprong niet vasthouden. De thuisploeg had nog wel een pech bij een inzet van Bernard van Zuthem in de 49e minuut. Zijn inzet ging door de benen van de keeper, maar de bal bleef net op de doellijn liggen. SVV '56 ontsnapte hiermee aan de genadeklap en deelde even later in de counter een fikse tik uit aan Wilsum. In de 54e minuut kopte Niek van Dijk in een uitval de gelijkmaker binnen na een fout achterin bij Wilsum. Ook na deze behield Wilsum het initiatief, maar dit leverde weinig gevaar op. SVV '56 sloeg vervolgens nog een keer via een uitval toe. In de 67e minuut liet Robin Wessels zich kronen tot matchwinner. Wederom zag de achterste linie van Wilsum hier niet goed uit. Jerre Heldoorn was nog dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging net naast het doel. De 1-2 nederlaag was niet meer te voorkomen. Zo kende Wilsum een valse start in de derde klasse, tot teleurstelling van trainer Stoffer. Na de 1-0 moet je de voorsprong met een man meer over de streep trekken. Hier moeten we van leren."