Hayfield Bluesband op de IJssel

Partnerbijdrages

KAMPEN - Varen over de IJssel, begeleid door de muzikale klanken van een live-jazzband. Het is een bijzondere combinatie die op zondag 20 mei wederom ervaren kan worden. Dan heeft de Jazzclub Kampen de Hayfield Bluesband uitgenodigd op de Veerman van Kampen. Meevaren kost 12,50 euro.

De tocht vertrekt vanaf de IJsselkade ter hoogte van het Van Heutszplein. Inscheping vindt plaats om 13.00 uur en de boot vertrekt om 14.00 uur. Om 18.00 uur verwacht  De Veerman van Kampen weer aan de IJsselkade aan te leggen. Kaarten zijn te krijgen bij Moekes aan de Torenstraat, bij de Veerman van Kampen en bij Rein Kist aan de Akelei  59. Donateurs betalen 10 euro.

De Hayfield Bluesband ontstond in 1980 in Roswinkel. Jan en Be Hooiveld beginnen samen met zanger Herman Assen een bluesband. Ze spelen Amerikaanse muziek en zo wordt Hooiveld, Hayfield. De Hayfield Bluesband dus.  Ze spelen muziek van Fleetwood Mac, The Animals en Cuby and the Blizzards. Na wat bandwisselingen stopt de band in na een toer in 1988. In 2012 pakt de groep de draad weer op. "Hayfield Blues, zoals het begon, volksmuziek van de afro-amerikaan gespeeld met het gevoel van turf, jenever en C+B uit Drenthe", zoals de band het zelf zegt.