KHC pakt volle winst in streekderby

Sport

KAMPEN - In de strijd tegen degradatie in de tweede klasse G heeft KHC zaterdag drie belangrijke punten gepakt. In eigen huis won het de derby tegen VSCO '61 met 1-0. Matchwinner was Ronald Arends, die in dit duel maar liefst drie keer het aluminium raakte.

Op 8 oktober vorig jaar was VSCO '61 nog een maatje te groot voor KHC. Zaterdag waren de rollen omgedraaid. De ploeg uit Oosterwolde zit een moeilijke fase en liet ook in Kampen weinig zien.

KHC begon fel en creerde direct een veldoverwicht. Tot kansen leidde dit aanvankelijk niet. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Ronald Arends deed het publiek opschrikken toen hij de bal tegen de lat knalde. In de 36e minuut nam KHC de leiding. Arends kopte de bal tegen de paal en werkte de bal in de rebound vervolgens tegen de touwen.

Na rust bleef KHC de betere ploeg. In het tweede bedrijf was de ploeg van trainer Berry Wezenberg veel gevaarlijker. In de 64e minuut raakte Arend wederom de paal. In de 76e minuut kreeg KHC een strafschop tegen na een overtreding van Ricardo Maurer. Keeper Cor Straetemans, die de geblesseerde Alex Witkamp verving, stopte de penalty van VSCO.  In de slotfase drongen de gasten uit Oosterwolde aan en ontstonden er enkele hachelijke situaties voor het Kamper doel. KHC hield echter stand en kwam als terechte winnaar uit de strijd.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05