Go-Ahead pakt punt tegen SVZW

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen SVZW. Deze uitslag was terecht. Voor rust was Go-Ahead de betere ploeg. In de tweede helft waren beide ploegen gevaarlijk en kwam de Kamper formatie in de slotfase nog danig in het nauw. De 1-1 werd echter vastgehouden. SVZW bakte er voor rust niet veel van. Go-Ahead daarentegen was gretig, zette SVZW onder druk en kreeg enkele goede kansen. Het schortte echter aan de afwerking bij de thuisploeg. De het eerste echte gevaar vond plaats voor het Go-Ahead doel. Een speler van SVZW werd niet aangepakt en kon vrijuit schieten van afstand. De lat redde Go-Ahead van een achterstand. Een minuut later verdween een schot van Sander Morren via een SVZW-verdediger over het doel. In de 19e minuut was het bijna raak voor Go-Ahead. Uit een corner kwam de bal in de kluts bij de tweede paal voor de voeten van Djeston Roosblad. Een SVZW-verdediger kon er nog net een voetje tussen krijgen, zodat de bal naast de paal hobbelde. Een uitgespeelde kans was er voor Nick Bakker in de 38e minuut. Hij ging alleen af op de keeper, maar speelde de bal te ver voor zich uit en liep zich vast op keeper Michiel Achterhoek (foto 2). Bakker raakte hierbij geblesseerd en werd vervangen door Hussein Raza. In de laatste vijf minuten liet SVZW zien dat het tot de betere ploegen in de hoofdklasse C behoort. De ploeg zette aan en Go-Ahead wankelde. In blessuretijd kon de Kamper verdediging nog net ingrijpen. Nog geen minuut later was het raak. Ruud ter Weide kopte raak uit een voorzet van Kevin Aman. Na rust kwam SVZW een stuk beter voor de dag. Go-Ahead kwam meer onder druk, maar bleef gevaarlijk. In de 53e minuut draaide Madih Doufikar zich vrij en schoot vervolgens over. Vijf minuten later had Hicham Ziyech net geen tijd genoeg om goed uit te halen. In de 61e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Doufikar kon uit een voorzet van Raza simpel binnen tikken. Daarna ging SVZW op jacht naar een nieuwe voorsprong. De ploeg was enkele keren gevaarlijk. Aan de andere kant schoot Doufikar rakelings naast en redde keeper Achterhoek op een inzet van Raza. In de slotfase nam de spanning toe. Kahan Ozcan vermaakte het publiek met een kunststukje dat bijna de 2-1 opleverde. Met een schitterende beweging speelde hij zich vrij en vervolgens lonkte een leeg doel. Uiteindelijk werd de bal net op tijd door een SVZW-verdediger van de doellijn gehaald. SVZW zette nog een keer alles op alles en het kraakte bij Go-Ahead. De bal viel echter steeds net niet goed voor de ploeg uit Wierden. Go-Ahead bleef op de been en pakte verdiend een punt tegen SVZW. Gerard Meijeringh