Schreuder leidt Zalk naar 2-5 zege

WIJTHMEN - Zalk heeft zaterdag de tweede achtereenvolgende zege geboekte. De ploeg van trainer Dick Runherd won met 2-5 bij Wijthmen. Aart Schreuder was man van de wedstrijd bij Zalk met drie treffers. Scheuder zette Zalk in de 25e minuut op het goede spoor door de 0-1 voor zijn rekening te nemen via een harde uithaal. Vlak daarna kon keeper Frank Bloemert een vrije bal van Wijthmen met moeite onschadelijk maken. Tien minuten na rust scoorde Schreuder 0-2 uit een voorzet van Jurjen Hofstra. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Zalk, maar uit het niets kwam Wijthmen terug. Gerjo Vijge speelde hierbij een ongelukkige rol. Eerst toucheerde hij ongelukkig een vrije bal van Wijthmen. Dit zette keeper Bloemert op het verkeerde been. Even later belandde een schot van Wijthmen via de knie van Vijge in het Zalker-doel. Zalk liet zich door deze ongelukkige fase niet uit het veld slaan en zette de boel recht. In de 72e minuut stond keeper Bloemert aan de basis van de 2-3. Met een verre uittrap bediende hij de goed doorgelopen Schreuder, die zijn derde treffer aantekende. Acht minuten later kroop Schreuder in de rol van aangegever. Sander Vinke rondde goed af. Vlak voor tijd zorgde de jeugdige invaller Carsten Esselink voor de 2-5 eindstand.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05