KHC tankt zelfvertrouwen met 4-1 winst op laagvlieger FC Meppel

(door Gerard Meijeringh) Dit seizoen oogstte KHC lange tijd complimenten, maar de ploeg is in een klein wak terechtgekomen. Zaterdag verloor de ploeg met 1-4 van WVF. Het enige medicijn is winnen en dat deed KHC op Paasmaandag tegen FC Meppel (1-4), zonder te imponeren. Trainer Herman Oosterhaar was na afloop duidelijk. Als er zand in de motor zit, is er eigenlijk maar een remedie. “De ploeg heeft zelfvertrouwen nodig. Dat krijg je alleen met overwinningen. Het gaat in deze fase om het halen van punten. Hoe dat gebeurt, maakt me helemaal niet uit.” KHC begon onzeker en zag in de 29e minuut ook nog Jonathan van Marle uitvallen met een blessure. FC Meppel kreeg teveel ruimte, maar kon niet profiteren van het slappe begin bij KHC. In de 25e minuut kwam KHC toch op voorsprong via Van Marle. Twee minuten later stond het weer gelijk. Keeper Cor Straetemans verkeek zich op een vrije bal. Na het uitvallen van Van Marle kwam er wat meer vuur in het spel van KHC. In de 34e minuut zorgde Tom Diender voor 2-1. Daarna waren er enkele kansen voor KHC en voorkwam Straetemans de gelijkmaker. Ook na rust kon KHC niet imponeren. Weer scoorde de ploeg op het juiste moment. Nadat Straetemans met een goede redding John Sanders van het scoren afhield scoorde de sterk spelende Lesley de Munnik vanaf elf meter. De scheidsrechter toonde de rode kaart en gaf een strafschop wegens een handsbal van Arno Kuyer. Tegen tien man kwam KHC nog een keer tot scoren. Burak Alp schoot de bal vanaf rechts op fraaie wijze in de linker bovenhoek. De Kamper ploeg had echter veel vaker moeten scoren. Het was open huis bij FC Meppel. Regelmatig verscheen KHC in overtal voor het doel van de gasten, maar kansrijke situaties werden heel slecht uitgespeeld. Het was overduidelijk dat KHC in een moeilijke fase zit. Het povere FC Meppel was de juiste tegenstander op het juiste moment. Een middel om weer te groeien naar het gewenste niveau. Dat zal nodig zijn, want veilig is de ploeg zeker nog niet. “Ik ben bang dat het tot de laatste speeldag spannend blijft”, aldus Oosterhaar. In dezelfde klasse won Go-Ahead zaterdag met 1-2 bij Hierden. Jurrian Zandbergen viel geblesseerd uit met een hoofdwond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een lichte hersenschudding geconstateerd en kreeg hij zeven hechtingen. Nick Bakker scoorde de 0-1. Kevin Smit, de vervanger van Zandbergen, bezorgde Go-Ahead de winst. DOS Kampen won afgelopen maandag ook met 1-2. Lenhard de Velde was weer de grote man bij DOS door twee keer te scoren. Afgelopen zaterdag scoorde hij ook al twee keer in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Hierden. Ronald Arends maakt indruk met een ferme kopstoot, maar scoort niet / Foto Tennekes