Raadspraat: Gemeente Belang Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Brug biedt de politieke partijen van de Kamper gemeenteraad in 2012 de mogelijkheid om een column in te sturen. Iedere week is een andere partij aan de beurt. Deze week de bijdrage van Klaas Knijnenberg van Gemeente Belang Kampen.

Bovenhavenstraat

De huidige situatie in de Bovenhavenstraat bestaat inmiddels zo'n 25 jaar. Het is een lastig dossier want er zijn verschillende eigenaren met ieder hun  eigen belang. De gemeente als eigenaar van het perceel 14 (de villa) heeft haar onderhoudsplicht jarenlang verzaakt, zolang, dat een meerderheid van de gemeenteraad het besluit heeft genomen het pand maar te slopen.

De fractie van GBK was en is hier mordicus tegen. Het is een van de meest in het oogspringende aanrijroutes naar de IJsselkade en de binnenstad. Wij werden gesterkt in onze tegenstem omdat een aannemer ooit heeft aangeboden het pand voor niets te restaureren, als hij het gratis zou krijgen, en het een nieuwe functie te geven. Uiteindelijk is er na veel discussie toch besloten perceel 14 niet te slopen, maar onze verwachting dat het college eindelijk dan ook haar verantwoording zou nemen om aanstalten te maken het pand niet verder te laten verpauperen, werd niet bewaarheid, er gebeurde weer niets. Probeer niet als burger je pand zo te verwaarlozen, je hebt binnen de kortste keren een aanschrijving aan je broek.

Het was Groenlinks (ere wie ere toekomt) die met een voorstel kwam om het gebied aan te pakken en een prachtig plan presenteerde.

Als GBK hebben wij dit omarmd en zijn nog steeds van mening dat dit plan alle ruimte moet krijgen om tot ontwikkeling te komen.


De coalitie heeft zich vanaf het begin negatief opgesteld en geprobeerd het initiatief af te schieten. Na veel pijn en moeite is er door de coalitie een motie ingediend die het plan enkele maanden ruimte biedt voor nader onderzoek, maar van harte ging het allerminst.


Wat ons het meeste verwonderde tijdens de gevoerde discussie in de laatste raadsvergadering was de terughoudendheid van de coalitie partijen met name de analyse voor wat de risico's van de geplande woningbouw betreft, we moesten voorzichtig zijn want het ging allemaal niet zo goed op de woningmarkt.


Op onze reactie dat ze dit als blauwdruk konden leggen met een risico factor 10, dat wil zeggen 10 keer zoveel risico bij de geplande woningbouw in IJsseldelta-zuid als op de Bovenhavenstraat , toen werd het stil, er werd door de coalitie partijen niet gereageerd.


De manier waarop dit project is opgezet, interactief samen met burgers en belangengroepen, is precies wat GBK bedoeld met burgers bij het bestuur betrekken. Het staat ook in het coalitie programma, maar men was dit kennelijk even vergeten."

Klaas Knijnenberg,


Fractie Gemeente Belang.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57