Geen risico volksgezondheid door asbest Houtweg

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft begin april een asbestonderzoek uit laten voeren op het terrein Houtweg 1 in Kampen. Tijdens het onderzoek zijn dermate lage concentraties asbest gemeten, dat er geen risico voor de volksgezondheid is of is geweest.

Het onderzoek is uitgevoerd door Search bv. Tijdens het onderzoek zijn op twee plekken zeer lage gehalten asbest in de bodem aangetroffen. De gehalten zijn veel lager dan de zogenaamde 'gezondheidskundige grenswaarde'. De gevonden hoeveelheid asbest vormt daarom geen risico voor de volksgezondheid. Ook in het verleden is geen sprake van risico's geweest. GGD IJsselland onderschrijft de conclusies van het onderzoek.

Formeel is er door de uitkomsten van het onderzoek geen sprake van bodemverontreiniging met asbest. Ook gelden geen beperkingen voor gebruik van het terrein. Als het terrein een nieuwe bestemming krijgt, dan wordt gekeken of en hoe gesaneerd moet worden. Dit houdt ook verband met de eerder vastgestelde bodemverontreiniging met zware metalen op het terrein.

Sloop loodsen

Het college heeft recent besloten de loodsen op het terrein te laten slopen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart. De daadwerkelijke sloop vindt in verband met procedures in ieder geval niet voor de bouwvak plaats. De omwonenden zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd en worden opnieuw geïnformeerd zodra de sloopdatum bekend is.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00