KHC verliest topper en koppositie

KAMPEN – KHC is zaterdag tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. In eigen huis ging de ploeg van trainer Herman Oosterhaar in een gelijk opgaande wedstrijd met 1-3 onderuit tegen Veensche Boys. Door deze nederlaag heeft asv Dronten de koppositie in de tweede klasse G overgenomen van KHC. KHC had weinig geluk in dit duel. Diverse keren stond het aluminium een goal van de Kamper ploeg in de weg. Een remise was dan ook meer op zijn plaats geweest. In de beginfase was er volop spektakel. Zo liet Ronald Arends namens KHC in de 8e minuut een grote kans liggen. Een minuut later leek Veensche Boys op weg naar de 0-1, maar de bal ging net voorlangs. Uit de daarop volgende aanval verzuimde Tom Diender om doeltreffend uit te halen. Hij legde af op Arends, maar die trapte over de bal heen. In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. KHC werkte hard, maar liet in de vervolgpass veel liggen. Toch kreeg de ploeg goede kansen via Burak Alp en Tom Diender (paal). In de 33ste minuut kwam KHC op achterstand. Vier minuten later claimde de thuisploeg een strafschop toen Ronald Arends omver werd gelopen. Twee minuten voor rust kwam KHC langszij. Leroy Knol knalde op de paal. In de rebound scoorde Arjan Bults. In de tweede helft moest KHC verder zonder Leroy Knol, die wegens een liesblessure na de rust in de kleedkamer achter bleef. Veensche Boys had een veldoverwicht. In de 62ste minuut viel de logische 1-2. Tien minuten daarna wist KHC-goalie Kevin Dijkstra met een goede redding de 1-3 te voorkomen. In de spannende slotfase was KHC enkele keren dicht bij de gelijkmaker. De arbiter trok maar liefst tien minuten blessuretijd bij. In de extra tijd slaagde Arends erin om vlak achter elkaar twee keer de paal te raken. In de slotseconden besliste Veensche Boys via een uitval de wedstrijd: 1-3.De nederlaag tegen Veensche Boys was voor KHC het derde verlies op rij. KHC komt op paasmaandag in actie tegen SKV. Het duel in Wageningen begint om 14.30 uur.