'Afsluiting kan niet beter'

Sport

KAMPEN - Danille Nijenhuis-Hage nam zaterdag afscheid als korfbalster in het eerste team van Wit-Blauw. Het werd een afscheid in stijl. Stoppen met het kampioenschap op zak. "Dit is een mooie afsluiting. Het kan niet beter", aldus Nijenhuis-Hage.

Nijenhuis-Hage maakte vorig jaar haar come-back bij Wit-Blauw, maar blessureleed maakte een definitief einde aan haar tijd als speelster in de hoofdmacht van Wit-Blauw. "Ik heb iedere keer last van mijn achillespezen. Het is zo erg dat ik in het dagelijks leven ook pijn heb. 'Ik stop er mee' heb ik toen tegen mezelf gezegd. Bovendien word ik in september 34 jaar. Ik vind het ook tijd dat de jeugd mijn plek gaat innemen."

Het was voor haar een moeilijke beslissing. "Het doet wel pijn. Ik heb 25 jaar korfbal gespeeld. Dat fanatisme zit er bij mij nog steeds in. Er valt een stuk van mijn sociale leven weg. Natuurlijk blijf ik nog wel komen bij Wit-Blauw, maar het is toch anders als je niet meer speelt. Dan hoor je er niet echt meer bij. Aan de andere kant word ik straks moeder en krijg ik er wel heel veel voor terug."

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden