DOS Kampen kansloos in Barneveld

BARNEVELD - DOS Kampen heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen bij SDV Barneveld. De Kamper ploeg ging met 4-0 onderuit bij de koploper.

DOS kreeg al in de 9e minuut een grote domper te verwerken. Spits Yunus Aybek raakte zwaar geblesseerd aan zijn enkel (ingescheurde enkel) bij een onschuldig duel in de buurt van de middenlijn. Vanaf het begin domineerde SDV Barneveld, maar de ploeg kon aanvankelijk niets creren. Dat veranderde in de 22e minuut. De eerste echte kans werd door Richard Haklander gelijk verzilverd. Daarna ging het snel. Door enkele persoonlijke fouten keek DOS binnen tien minuten tegen een 3-0 achterstand aan via goals van de sterke spits Marciano Mengerink. Tot overmaat van ramp zag DOS vervolgens ook nog Karim Gabara geblesseerd afhaken.

In de tweede helft probeerde DOS om er nog wat van te maken. De ploeg plaatste enkele plaagstootjes. Zo schoot Lenhard de Velde een vrije bal net naast. In de 60e minuut had hij de bal bij de tweede paal voor het intikken na een corner van invaller Koen Buikema, maar De Velde had niet op deze bal gerekend.

Oud-dosser Josja Bolks scoorde in de 64e minuut de 4-0, na een goede combinatie met Mengerink. DOS mocht blij zijn dat de score niet verder opliep.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 10 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden