Last weer 'Sportman van het jaar'

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - Gerben Last is vrijdag weer uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen ging de winst naar zeilster Michelle Broekhuizen. Het eerste herenteam van volleybalvereniging Reflex werd zoals verwacht uitgeroepen tot 'Sportploeg van het jaar'. Het C1-team van korfbalvereniging Wit-Blauw mag zich de beste jeugdploeg van 2010 noemen. De prijs voor het grootste Kamper talent ging naar turner Sander Kalter van RKDOS.


De Sportverkiezingen hadden dit keer het thema 'hart voor de sport'. Het verleidde voorzitter Tonny Zweers van Sportraad Kampen tot de uitspraak dat sport betaalbaar moet blijven. De term 'hard voor sport' paste perfect in dit straatje, met het oog op de bezuinigingen die ook de sport treffen.


Nadat Sander Kalter was uitgeroepen tot Talent van het jaar' was het tijd voor de jeugdsportploegen. Een primeur in de geschiedenis van de Kamper sportverkiezingen. Het C1-team van Wit-Blauw had de eer om deze prijs voor het eerst in ontvangst te mogen nemen. De tweede plaats was voor de estafetteploeg jongens van Deltasteur. Het meisjesteam van Wilhelmina (acrogymnastiek) eindigde als derde.

Daarna was het tijd voor de huldiging van de Nederlandse kampioenen. Maar liefst 50 nationale kampioenen (Ellen Vorsselman, Liu-Noor Overweg, Ilse de Goede, Maaike Kale, Stella van der Zwaag, Celine Koekkoek, Demi Dietrich, Saskia Vahl, Anneleen de Jonge, Annelijn Kwakkel, Leo Schuur, Greet Vrijbloed, Jacqueline Rustidge, Roy van den Berg, Roy van Raay, Benji van Kleef, Marc Kampstra, Chris Flier, Isa Vorsselman, Jennely Bos, Marit Kattenberg, Matthijs van der Tas, Telma Flier, Albert Flier, William Bos, Marieke van der Worp, Vladimir Slot, Nieset Groen, Harjan Visscher, Laura Faken, Jordi Last, Denice de Vries, Ilona Langefeld, Gert de Vries, Sander Fixe, Patricia Fuchs, Rene van der Meulen, Bert van der Velde, Alice Klooster, Hermien Koers, Roel Bozon, Joop van der Zee, Jos van der Zee, John Licher, Kevin Licher, Gerben Last, Wouter Bastiaan, Arnoud Brink, Rowan Bruinsma en Michelle Broekhuizen), waaronder ook Europees- en wereldkampioenen, kregen de felicitaties van sportwethouder Pieter Treep, mochten een pen in ontvangst nemen en hun handtekening zetten in het Gouden Sportboek van de gemeente Kampen. In zijn speech legde Treep de nadruk op de maatschappelijke relevantie van sport. "Nu wordt gedacht dat als er meer geld naar de sport gaat, er minder overblijft voor de WMO, maar als er meer geld naar de sport gaat, is er juist minder geld nodig voor de WMO."

Na de pauze was het tijd voor de bekendmaking van de 'Sportvrouw van het jaar'. Zeilster Michelle Broekhuizen mag deze titel een jaar dragen. Als tweede eindigde Ellen Vorsselman, die vorig jaar afscheid nam als topsporter. De derde plaats was voor atlete Jacqueline Rustidge, die al jaren op een hoog niveau presteert.


Bij de mannen ging de hoofdprijs naar tafeltennisser Gerben Last. Veldrijder Emiel Dolfsma legde beslag op de tweede plaats. Biljarter Roy van Raay eindigde als derde. Bij de sportploegen mocht Reflex zich, in tegenstelling tot vorig jaar, dit keer wel winnaar noemen. Het eerste team van KV DOS Kampen pakte de tweede plaats. De derde plaats was weggelegd voor het kanoteam van Skonenvaarder.


 


(meer artikelen over de sportverkiezingen zijn ook te lezen op de sportpagina)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57