KHC wint eerste slag tegen Blauw Geel ‘55

KAMPEN – Een sterk spelend KHC heeft donderdag het eerste duel in de finaleronde van de nacompetitie gewonnen met 2-1. Hiermee deed de Kamper club zichzelf eigenlijk een beetje tekort. De ploeg was vijf kwartier beter dan de gasten uit Ede. In het laatste kwartier was de pijp echter leeg bij de Kampenaren en liep het nog tegen een tegentreffer aan. KHC moest het doen zonder de geblesseerde Tom Diender. Hij bleek in de warming-up niet voldoende fit (enkelbanden). Hij werd vervangen door Jeffrey van der Vlist, die van grote waarde was met twee assists. Na een stroeve beginfase begon KHC tegen Blauw Geel al snel op toeren te komen. KHC werd in de loop van de eerste helft steeds gevaarlijker. In de 40ste minuut kwam de ploeg verdiend op voorsprong uit een vlot lopende aanval. Justin Drost kwam op en stuurde Jeffrey van der Vlist weg. Die leverde vervolgens een goede voorzet af. Ronald Arends kopte vervolgens raak. Drie minuten later was de enige kans voor Blauw Geel voor rust. Uit een spelhervatting kopte Marcel van Bruksvoort bijna raak. Zijn poging ging net naast. Een minuut later voorkwam de goalie van Blauw Geel de 2-0 van Van der Vlist. In blessuretijd was Van der Vlist weer dicht bij de 2-0, na een uitstekende pass van uitblinker Burak Alp. Wederom was de keeper spelbreker. KHC trok de sterke lijn door in de tweede helft. De ploeg had pech dat een vrije bal van Leroy Knol tegen de lat kwam. Even later werd Van der Vlist goed bediend door Arends, maar de spits schoot te snel en te gehaast. De 2-0 viel even later. In de 63ste minuut sloeg KHC toe via een snelle omschakeling. Van der Vlist was niet zelfzuchtig en legde de bal op het hoofd van Arends. Die kopte snoeihard raak. In het laatste kwartier was de pijp leeg bij KHC en nam de druk van Blauw Geel steeds meer toe. Dat werd nog eens versterkt door het wegvallen van de sterk spelende Arjan Bults. In de 79ste minuut liet de leeg gespeelde middenvelder zich wisselen . KHC miste de kwaliteit op de bank om dit op te vangen. KHC-keeper Kevin Dijkstra kon een aantal keren de gelijkmaker voorkomen, maar vijf minuten voor tijd viel de 2-1 toch. Marcel van Bruksvoort kon in de zestien te gemakkelijk worden ingespeeld. Hij draaide zich knap vrij en schoot fraai raak. Daarna claimde KHC nog een strafschop toen Maurice Hofstra via een harde schouderduw tegen het gras werd gewerkt en mikte Van Bruksvoort namens Blauw Geel naast. Het bleef 2-1 en hiermee deed KHC zichzelf eigenlijk een beetje tekort. Komende zaterdag zal de daadwerkelijke waarde van de tegentreffer van Blauw Geel blijken. Dan ontmoeten beide ploegen elkaar in Ede en valt de beslissing welke ploeg volgend seizoen in de eerste klasse mag uitkomen. Het duel begint om 15.00 uur. (door Gerard Meijeringh)

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17