Kamper Kogge naar de Visserijdagen Harderwijk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Op uitnodiging van de organisatie is de Kamper Kogge tijdens de Visserijdagen op 26 en 27 augustus aanwezig in de haven van Harderwijk. De Kogge wordt die dagen ingezet voor allerlei activiteiten tijdens de 29 visserijdagen. Zo is de Kamper Kogge onder andere het admiraalschip tijdens de vlootschouw op zaterdagmiddag. Tijdens de vlootschouw zullen niet alleen de Kamper burgemeester Koelwijn, maar ook de burgemeester van Harderwijk, Berends en 'sinterklaas' Bram van der Vlugt aan boord de vlootschouw afnemen.

Sinds enkele jaren nodigt de organisatie een - voormalige - Zuiderzeestad uit die zich tijdens de Visserijdag op zaterdag aan het publiek kan presenteren. Voorgaande jaren zijn steden als Urk en Bunschoten-Spakenburg ons reeds voorgegaan. Dit jaar is de eer aan Kampen.

De Kamper Kogge meert al op donderdag 25 augustus af in de haven van Harderwijk, waar zij een prominente ligplaats voor het gemeentehuis aan de Havendam inneemt. Op vrijdag 26 augustus is de traditionele botterwedstrijd met bedrijven aan boord op het Wolderwijd. Tijdens deze wedstrijd is de haven nagenoeg leeg en is de Kamper Kogge dè blikvanger. De Kogge is dan gratis geopend voor het publiek en de enthousiaste vrijwilligers aan boord zullen de bezoekers alles vertellen over het schip, toen en nu.

's Avonds maakt de Kogge een vaartocht over het Wolderwijd met de organisatie en enkele genodigden, zodat ook zij het schip al varend eens kunnen ervaren.

Koggezangers en Campement
Op zaterdag 27 augustus is er, naast de Kamper Kogge, een presentatie van de stad Kampen met onder meer het Campement van Campen en de VVV/IJsseldelta. Ook de Kamper Koggezangers laten van zich horen tijdens het korenfestival in de stad. Natuurlijk is dan ook de Kamper Kogge gratis voor het publiek geopend. Naast de Kamper presentatie is er ook een visserijbraderie en kunnen bezoekers meevaren met een authentieke botter, waaronder ook Kamper botters.

Rond 16.00 uur is de traditionele vlootschouw, waarbij burgemeester Koelewijn, burgemeester Berends van Harderwijk en acteur Bram van der Vlugt, samen met vele genodigden, aan boord van de Kamper Kogge de schouw af nemen. De botters, aken en andere authentieke visserijschepen varen langs de kade en de Kogge en groeten admiraal Koelewijn door het laten zakken van de fok. Deze vlootschouw wordt becommentarieerd vanaf de wal, zodat iedereen weet wat voor schip het is en waar het vandaan komt.

Op zondag 28 augustus vaart de Kogge weer naar Kampen, waarna het zich voorbereidt op de opnames voor het kinderprogramma 'Het Klokhuis' op 1 september. Voor dit programma wordt een reeks opnames gemaakt voor een geschiedeniscanon en de Kamper Kogge zal prominent aanwezig zijn in de aflevering over de Hanzetijd (middeleeuwen en handel).

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00