Go-Ahead speelt met DZC '68

KAMPEN - Go-Ahead heeft ook het vijfde duel onder trainer Marcel van der Steege winnend afgesloten. De Kamper eersteklasser had geen enkele moeite met het povere DZC '68 en won eenvoudig met 4-0. Hussein Raza was de man van de wedstrijd met drie goals.

Go-Ahead leek vanaf de aftrap direct op weg naar een doelpunt, maar na een fout bij DZC '68 slaagde Jurrian Zandbergen er net niet in om Nick Bakker te vinden. Drie minuten later schoot Hussein Raza naast. Daarna liet Go-Ahead DZC '68 het spel maken en viel er lange tijd weinig te beleven voor het publlek. Het spel van Go-Ahead was matig met veel balverlies. Go-Ahead kon zich dit echter permitteren tegen een zwakke tegenstander.

In de 14e minuut profiteerde DZC '68 niet van een fout bij Go-Ahead. Een misverstand tussen Jeroen van den Bosch en keeper Kees Kostwinder bracht Jordi Adriaanse in een kansrijke positie, maar de speler van DZC '68 kwam niet verder dan een slappe poging die in de handen belandde van Kostwinder. Drie minuten later wilde Sander Morren de bal voorzetten, maar hij krulde de bal op de paal. In de 23e minuut kwam Go-Ahead op voorsprong. Eddo Wesselink bediende Nick Bakker met een subtiele pass. Bakker legde de bal vervolgens panklaar voor Raza, die simpel kon binnen tikken. Go-Ahead bleef matig spelen, maar kwam geen moment in de problemen. In het laatste kwartier kwam er iets meer schwung in het spel van Go-Ahead.

Deze lijn trok de Kamper ploeg na rust door. In de 51e minuut kwam Go-Ahead op 2-0. Raza werd met een diepe bal weggestuurd. Hij verrast de keeper vervolgens met een uithaal. Go-Ahead counterde de wedstrijd daarna professioneel uit. De ploeg van trainer Van der Steege liet DZC '68 de bal dikwijls ongevaarlijk rondspelen en kwam er af en toe zeer gevaarlijk met razendsnelle counters. Dit leidde nog twee keer tot succes voor de Kamper ploeg, die zaterdag nooit tot de bodem hoefde te gaan. In de 71e minuut scoorde Bakker de 3-0. Vier minuten tekende Raza met zijn derde treffer voor de 4-0 eindstand.